Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAPAN PA SVIJET

Sharp se ubacuje na tržište 3D televizora

3D televizor
reuters
13.04.2010.
u 01:44

Dobrostojeća japanska tvrtka, koja ima mnogo manje problema od konkurenata Sonyja i Panasonica i „u leđa gleda“ samo korejskom Samsungu, odlučila se na proizvodnju 3D televizora.

Što zbog recesije, a što zbog poslovnih promašaja i tržišnih mijena, divovima na području potrošačke elektronike ne cvatu ruže. Panasonic i njegova podružnica Technics ne stoje baš najbolje, a najviše je poljuljan Sony, koji se od inovatora koji je prvi pravio tranzistore pretvorio u „diva na staklenim nogama“; zlobnici kažu da Sony glavu iznad vode drži samo zbog dvije stvari: PlayStationa 3 i – stare slave.

Za razliku od njih, ne toliko razvikani Sharp iz Osake stoji vrlo dobro zahvaljujući izvanrednim Aquos LCD televizorima čija kvaliteta osvaja kupce, a još više zahvaljujući tome što u svojim tvornicama proizvodi zaslone koje u svoje aparate ugrađuju i drugi proizvođači.

Sharp se dugo premišljao hoće li ući na novo tržište 3D televizora, koji omogućuju trodimnezionalno gledanje bez nespretnih naočala i konačno su se odlučili da će potražnja biti dovoljna za ponudu.

Shigeaki Mizushima, čelnik Sharpa, najavio je da će njihovi 3D televizori biti na japanskom tržištu na ljeto, a u Europi, Americi i Kini krajem ožujka iduće godine te da je siguran da će zbog svoje kvalitete biti vrlo traženi:

- Naši proizvodi daju mnogo jasniju sliku. Razliku će moći svatko uočiti. Jasnoću je lako razumjeti.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije