Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA VRIJEME UPOZORIO VOZAČA

Napredna tehnologija: Pogledajte kako je automobil Tesla predvidio sudar na autocesti

nesreća
Foto: Screenshot Twitter
28.12.2016.
u 10:40

Vozač je tada preuzeo kontrolu nad automobilom i počeo kočiti

Na internetu se pojavila snimka prometne nesreće koja se dogodila na autocesti A2 u Nizozemskoj. Snimka iz vozila pokazuje kako se automobil u lijevoj traci zabija u automobil ispred sebe.

Snimka dolazi iz Tesle, a na Twitter ju je postavio Hans Noordsij. On je impresioniran načinom na koji je reagirao automobil opremljen autopilotom uz pomoć kojeg je Tesla zapravo predvidjela što će se dogoditi. Zahvaljujući radaru, automobil je zaključio da će doći do sudara dvaju automobila te je počeo kočiti, a uključilo se upozorenje za sudar.

Vozač je tada preuzeo kontrolu nad automobilom i počeo kočiti, javlja Mashable.

>> Impresivno: Teslin automobil sam je odvezao vlasnika na posao, ostavio ga i otišao pronaći parking

Komentara 1

ST
strsljen2013
11:15 28.12.2016.

Ako se taj uređaj i software stavi u drugu marku automobila onda neće raditi zato ćemo morati kupovati tesle zbog detekcije sudara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije