Naslovnica Auti Automobili

VW planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežene automobile

Planiraju i pokretanje novog podbrenda "We Share", koji će klijentima nuditi mogućnost dijeljenja elektroničkih automobila.
24. kolovoza 2018. u 07:57 2 komentara 268 prikaza
VW
Foto: Wolfgang Kumm/DPA/Pixsell

Njemački automobilski div Volkswagen (VW) planira uložiti 3,5 milijardi eura u umrežavanje automobila u sklopu digitalne ofenzive kojom se želi aktivno uključiti u temeljito preoblikovanje automobilske industrije, potaknuto elektroničkom mobilnošću i digitalizacijom.

Škoda Octavia Stanje na tržištu Evo koji su auti najprodavaniji u Hrvatskoj

Planirana ulaganja bit će raspoređena na razdoblje do 2025. godine a poduprijet će digitalnu ponudu i usluge, za koje se očekuje da će generirati visoke prihode u budućnosti. U tom kontekstu u VW-u planiraju i suradnju s drugim tvrtkama i preuzimanja koja bi im trebala osigurati pristup potrebnom softverskom know-howu.

"Da bismo se uspješno nosili s tim trendom, moramo u određenoj mjeri izmijeniti temeljni koncept automobila", kazao je čelnik odjela za strategiju upravljanja brendovima Michael Jost.

Volkswagen Golf R Line R-Line na testu Volkswagenov klasik Golf obogaćen sportskim štihom

Planiraju i pokretanje novog podbrenda "We Share", koji će klijentima nuditi mogućnost dijeljenja elektroničkih automobila.

"We Share" trebao bi biti lansiran u drugom tromjesečju iduće godine u Berlinu, a obuhvaćat će flotu od 1.500 automobila modela e-Golf te u sljedećoj fazi i 500 automobila malog obiteljskog automobila e-Upa.

Automobili Porasla prodaja 'Švabo ipak nije Švabo' - evo koje aute Hrvati najviše kupuju

Inicijativa će potom biti proširena i na druge velike njemačke gradove te u sljedećoj fazi i na druga europska tržišta. Od 2020. godine obuhvatit će i odabrane gradove u SAD-u i Kanadi.

Štednja
DO 31.01.2019.
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar Oneill
    Oneill:

    Njemci su prevaranti prodaju i maglu.

  • Menjik:

    Bole bi im bilo ulagati u kvalitetu. Kad se netko s 5 godina "starim" autom ide žaliti da mu je neki važan iliti skup dio otišao, oni kažu, to je normalno, auto ima već toliko i toliko godina. Njima bi ... prikaži još! bilo najdraže da kupujete novo auto, vozite 3 godine, pa opet uzmete novo.