Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministarstvo zdravlja o slučaju na goljaku

'Utvrdi li se da je sestra zlostavljala djecu, i policija će imati posla'

bolnica Goljak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
17.03.2016.
u 20:00

Ni na jednom djetetu nema tragova ozljeda. Ako su optužbe točne, sankcija će biti jer ne dopuštam takvo što, kaže ravnateljica Goljaka

– Ni na jednom djetetu nema tragova ozljeda. Ako su navodi u prijavi točni, sankcija će biti jer ne dopuštam da se takvo što dogodi. Ne bježim od toga da se može dogoditi i bez sumnje treba reagirati.

Sve sam potrebne korake poduzela. Međutim, ne mogu optužiti nekoga prije nego što se utvrde činjenice – kazala nam je u telefonskom razgovoru u srijedu navečer dr. Katarina Bošnjak-Nađ, ravnateljica Specijalne bolnice za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama Goljak. Prijavu protiv medicinske sestre podnijela je Dijana Sajko, majka koja je s djetetom čekala na odjelu za fizijatriju i svjedočila, kako kaže, grubom i neprimjerenom postupanju jedne medicinske sestre prema djeci s posebnim potrebama. 

Cijeli dan šutnja

Međutim, danas cijeli dan svi su telefoni u Goljaku ostali gluhi – nitko nije odgovarao na desetke poziva, sms poruku i elektroničku poštu. Pretpostavljamo da je povjerenstvo, koje je ravnateljica imenovala u srijedu, jučer razmatralo pismena očitovanja optužene medicinske sestre i ostalih s odjela o tome što su vidjeli.

svakako treba razjasniti što se točno dogodilo, a napomenula je da roditelji uvijek iznesu njoj i djelatnicima svoje sugestije, pohvale i pritužbe

Katarina Bošnjak-Nađ

ravnateljica bolnice

Tako nam je, naime, najavila ravnateljica dr. Bošnjak-Nađ u srijedu navečer, kazavši da je nakon usmenog razgovora s djelatnicima taj dan zatražila da danas, u četvrtak, podnesu pismena očitovanja. Kad smo je pitali što je rekla optužena sestra, kazala nam je da očekuje da sve što sestra niječe ili priznaje bude u pismenom očitovanju. Dok smo s ravnateljicom razgovarali, bila je prilično potresena teškim optužbama.

Ponavljala je da svakako treba razjasniti što se točno dogodilo, a napomenula je da roditelji uvijek iznesu njoj i djelatnicima svoje sugestije, pohvale i pritužbe i da ih je uvijek bila spremna poslušati i vidjeti o čemu je riječ. 

U Ministarstvu zdravlja kažu da su zatražili žurno očitovanje ravnateljstva bolnice, slijedom  kojeg će procijeniti jesu li poduzete sve propisane mjere i prema tome će odlučiti o daljnjem postupanju. 

>>Ekspresno suspendirali djelatnicu koja je udarala djecu s posebnim potrebama

– Postupanje u navedenom slučaju te moguće sankcioniranje djelatnika u nadležnosti je ravnateljice zdravstvene ustanove i nadležne komore, a ako se utvrdi da je riječ o mogućem zlostavljanju djece, čak i Ministarstva unutarnjih poslova – poručuju iz Ministarstva zdravlja. 

Gurala ih, stiskala im lica...

Naime, prema navodima D. Sajko, sestra je na djecu s posebnim potrebama vikala, rukama im stiskala lice i potom im grubo odgurivala glavu, otresito i ljutito ih ubacivala u sjedalice te udarala nogom u te sjedalice dok je vukla djecu u njima. 

–  Žao mi je što se sad cijeli Goljak pljuje jer sam ja imala lijepo iskustvo otamo, ali takvi ljudi ne bi trebali raditi na tako osjetljivim mjestima – rekla nam je D. Sajko.

Komentara 4

DU
Deleted user
20:24 17.03.2016.

Ovak; kamere koje kakti pomažu redu i zakonu u Zagrebu jer kao snimaju lopove, nepropisno parkirane, nerede i sl. treba najvećim dijelom maknuti POSEBNO u ustanove u kojima su smješteni nemoćni i bolesni, teško pokretni i nepokretni. Što bi tek tada ugledali. Da je bilo kamera i u Caritasovu domu, ne bi onaj nastrani i polesni pedofil-kuhar zlostavljao djecu.......dakle; kamere jer one bi tamo služile brizi za bolesne, nadzoru njihovog tjelesnog i duhovnog integriteta, pomogle bi da se to malo dostojanstva što im je ostalo, sačuva i poštuje. Sramo je uopće to malko reagiranje. Sramota je kako se liječnički i uopće medicinski loby drži skupa i nikada, nikada oni nisu krivi.

Avatar IlokJeMojGrad
IlokJeMojGrad
20:19 17.03.2016.

Svaka čast svima koji prijave zlostavljanje djece u bilo kakvom obliku. Sada ćete napasti ženu: Pa što je to pisala po fejsu, što nije prijavila ravnateljici? Sjetite se koliki ravnatelji i ravnateljice zataškaju gomilu slučajeva samo da takva priča i istina ne izađu iz kruga bolnice. Dosta je bilo maltretiranja pojedinih monstruma, nije vam ovo Amerika mater vam vašu!

TH
than
00:17 18.03.2016.

Ako nema ozljeda kako ce onda dokazati ?!?! Zasto nema kamera ?!?! Ima ih i u obicnim skolama. Izgleda zato sto se vecina slicno ponasa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije