Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema spasa

Ovo je jedna od najsmrtonosnijih morskih životinja

morski konjic
Foto: Screenshot YouTube
1/2
20.12.2013.
u 09:37

Dok velika bijela psina ubije 48 posto svoga plijena, morski konjic daleko je uspješniji i njegov se rezultat kreće oko 90 posto.

Kada biste između velike bijele psine, morskog konjica i vampirske lignje birali najsmrtonosniju životinju, teško da bi vaš izbor pao na konjica. No, prema posljednjim istraživanjima objavljenima u časopisu Nature Communications morski konjic jedan je od najsmrtonosnijih ubojica u oceanu.

Prema nekim izračunima čak i smrtonosniji od morskog psa. Dok velika bijela psina ubije 48 posto svoga plijena, morski konjic daleko je uspješniji te se njegov rezultat kreće oko 90 posto.

Taj uspjeh konjic ponajviše može zahvaliti obliku svoje glave kojom se kroz vodu kreće na razini "hidrodinamičke šutnje" te tako ne plaši svoj plijen dok mu se približava.

Znanstvenici su otkrili i da konjici plutaju sa strujom, što im omogućuje da se postupnim puzanjem približe cilju. Nakon što se primaknu dovoljno blizu, slijedi smrtonosni pokret glavom koji su nazvali "djelom iz noćne more".

>>Mali Austrijanci: Napao nas je dvometarski krokodil iz Drave!

Komentara 2

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
11:50 20.12.2013.

Ma oduvek mi je bilo jasno da nekaj skrivaju. Ne mreju zgledat tak bezazleno, čak simpa, a ipak uspet preživet. Frajeri su monstrumi! Sad samo čekam novi hororac s tom temom.

PE
Pemzla
13:09 20.12.2013.

Je, možda najsmrtonosniji, ali što lovi i jede bijela psina, a što taj konjic? Konjic ti sigurno neće odgristi nogu ili pregristi te napola. Kako to netko može uspoređivati? Idiots...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije