Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjedan dana proslave

Zagorka slavi rođendan: Posjetite njezin stan u kom će oživjeti likovi iz romana

Marija Jurić Zagorka
Foto: arhiva VL
1/3
17.02.2024.
u 09:00

Čak 151 godina prošla je od rođenja velikanke hrvatske književnosti i novinarstva Marije Jurić Zagorke

Za obilježavanje rođenja hrvatske književnice i novinarke Marije Jurić Zagorke Centar za ženske studije pripremio je raznovrstan program u trajanju od 26. veljače do 4. ožujka. Početak proslave je ponedjeljak 26. veljače, a tada će se u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke održati dramsko predavanje "Glasna Zagorka" za škole, dan nakon u 19 sati ponovit će se, ali ovaj put za građane za koje je cijena ulaznice šest eura.

Izložbom Čuvarica vremena će se podrobnije upoznati junakinje iz njezinih romana, ona je na repertoaru u srijedu 28. veljače, od 18 sati. Četvrtak će biti u znaku otvorenih vrate njezinog Memorijalnog stana, a u petak na adresi Dolac 8, Zagorkinom posljednjom prebivalištu, oživjet će likovi iz njezinih romana.

VEZANI ČLANCI:

– Svjetla će se ugasiti, a likovi o kojima je Zagorka pisala oživjet će u njenom stanu i na poseban način ispričati priču o njoj i njenom stvaralaštvu – poručili su organizatori ove manifestacije. 

Za subotu organizatori su pripremili razgled grada uz pomoć misterioznog pisma, a oni koji uspješno obiđu sve lokacije i fotografiraju se očekuju nagrade. Nedjelja će, također, biti u znaku upoznavanja i šetnjom Zagrebom, ali ovog puta po Donjem gradu u kom se Zagorka školovala. Ciklus završava 4. ožujka kako je i počeo dramskim predavanjem koji će se za građanstvo odviti u 19 sati na adresi Dolac 8.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije