Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervencije

Vatrogasci poručuju: Skidanje snijega s krova ne naplaćujemo

'16.01.2013., Karlovac - Vatrogasci javne vatrogasne postrojbe Grada Karlovca na poziv Uprave zatvora Karlovac ocistili su snijeg s krova koji je prijetio prolaznicima u Krizanicevoj ulici. Photo: Kri
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
19.01.2013.
u 14:47

Iz GSKG-a kažu ako se zbog pada snijega ili leda ošteti automobil, oštećena osoba treba se obratiti njima za informaciju o naknadi štete

Mariji Štajerec jučer su cijeli dan s krova zgrade padale gromade snijega na balkon, koji je time oštećen.

Obratila se predstavniku stanara, koji joj je rekao da neće pozvati vatrogasce da očiste snijeg s krova jer se ta usluga – plaća!

Zbunjena stanarka s Ravnica tada nije znala što dalje učiniti.

– Naš je posao da spašavamo ljude, tako da nema riječi ni o kakvom plaćanju usluga čišćenja snijega.

Najprije rješavamo prioritetne lokacije kao što su škole, bolnice i slično, a nakon toga dojave građana koji su na listi čekanja – objasnili su u vatrogasnoj postaji te istaknuli da su jučer bili toliko zatrpani pozivima da nisu stigli predahnuti ni pet minuta.

Iz Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva poručuju građanima da se, osim vatrogascima, mogu obratiti i njima.

– Ako se automobil ošteti zbog pada snijega ili leda s krova, oštećena se osoba treba javiti GSKG-u, koji će provjeriti koje je osiguravajuće društvo zaduženo za tu zgradu i potom vlasnik vozila zahtjev za naknadu štete podnosi izravno tom osiguravajućem društvu.

U takvim nam se slučajevima mogu obratiti stanari više od 80 posto zgrada kojima upravljamo – poručila je glasnogovornica GSKG-a Marija Sesler, te dodala da građanima treba još jednom naglasiti da je čišćenje snijega oko zgrade i krovova obveza suvlasnika.

– Ako se osoba ozlijedi zbog neočišćena prilaza zgradi, za naknadu štete se treba obratiti predstavniku stanara – kazala je glasnogovornica te navela da se građani o tome mogu detaljnije informirati na brojeve telefona 45-658-85 i 45-659-72.

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
18:43 19.01.2013.

Za početak objasnite gradonačelniku kaj je to bijelo kaj skidate s krovova >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije