Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi jelkovec

Udrugama poslovni prostori i stanovi

12.12.2013., Zagreb - Stambeno naselje  Sopnica Jelkovec.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL
15.07.2014.
u 15:15

Četiri udruge dobit će od Grada po 400 četvornih metara prostora za rad i stanove za smještaj članova

Poslovne prostore za rad i stanove u najam u naselju Novi Jelkovec dobit će članovi udruga Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom (CEDEPE), Društva distrofičara, Društva tjelesnih invalida i Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara.

Ugovor o korištenju potpisat će danas s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a na raspolaganju će im biti po 400 četvornih metara prostora u naselju.

– Još 1989. započeta je gradnja Doma invalida na Jarunu koji nikad nije dovršen, a mi smo nakon niza godina pregovora s Gradom uspjeli dogovoriti da se na korištenje našim udrugama daju novi prostori, a to su ovi u Novom Jelkovcu koji će nam služiti za davanje socijalnih usluga, radionice, obrazovanje, rehabilitaciju, ali i razvoj socijalnog poduzetništva – kazala je socijalna radnica CEDEPE-a Zvjezdana Delić.

Uz poslovne prostore udruge će na korištenje dobiti i sedam stanova ukupne površine 250 četvornih metara, a koje će stalno koristiti 20 članova udruge.

– Ponekad osobe s invaliditetom nemamo kamo smjestiti nakon smrti njihovih roditelja, a ove stanove koje Grad dodjeljuje moći će koristiti i 12 ljudi kojima će biti potreban hitan smještaj – dodala je socijalna radnica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije