Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zdravlje

Prvi slučaj gripe, ali epidemija u siječnju

svinjska gripa
Filip Brala/Pixsell
21.12.2012.
u 20:15

Građani koji se nisu cijepili protiv gripe, a to žele, još uvijek to mogu napraviti u svojim domovima zdravlja

Prvi slučaj pacijenta oboljelog od gripe zabilježen je u Zagrebu.

– Pacijent kod kojeg je otkrivena bolest javio se zbog općeg slabog stanja, a gripa je potvrđena nakon vađenja brisa – rekao je prof. dr. Ilija Kuzman, ravnatelj Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” te poručio da se, kao i svake zime, epidemija gripe očekuje sredinom siječnja.

Građani koji se nisu cijepili, a to žele, mogu se još uvijek cijepiti u svojim domovima zdravlja. Cijepljenje se preporučuje osobama starijim od 65 godina, kroničnim bolesnicima i svima koji žele smanjiti rizik od obolijevanja. No dobijete li gripu, liječnici savjetuju mirovanje.

Nema potrebe za odlaskom k liječniku, treba uzimati dosta tekućine i C vitamina, snižavati temperaturu i odležati nekoliko dana u krevetu.

>>Tko češće obolijeva od gripe, muškarci ili žene?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije