Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u punom sjaju

Počeo je Advent u Zagrebu: Donosimo koje atrakcije ne smijete propustiti

Foto: Kolaž/ Emica Elvedji/Pixsell
1/17
26.11.2022.
u 16:30

Blagdansko ruho ove su godine obukle i tri nove gradske lokacije. Ambijent nove pješačke zone Stara Vlaška inspirirao je književnik August Šenoa, na Tuđmanac se smjestio Winterland, zabavni park s 22 atrakcije među kojima je i 36 metara visok panoramski kotač, a u čarobnom ambijentu parka Grič, nažigači će oživjeti 160 godina staru tradiciju paljenja plinskih lampiona.

Bor na glavnom zagrebačkom trgu je okićen, kućice su opremljene, a upalila se i prva adventska svijeća na Manduševcu. Tako je metropola i službeno ušla u 43 dana čarolije Adventa, a na više od 20 uređenih lokacija uživat će se 43 dana, odnosno do 7. siječnja. Na Trgu bana Jelačića okupili su se brojni građani kojima su se obratiti gradonačelnik Tomislav Tomašević te direktorica Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld.

Na Zrinjevcu su se uz preko 30.000 lampica smjestile i  kućice na kojima će se moći kušati tradicionalna blagdanska jela te kupiti proizvodi domaćih obrtnika i umjetnika.

Svi ljubitelji zimskih aktivnosti ponovno će uživati na Tomislavcu gdje se vratilo klizalište koje će otvoriti ''Božićna glazbena kutija''  u izvedbi Zagrebačkih pahuljica. Na plato Gradec vraća se BAŠ NAŠ Advent, koji ove godine posjetiteljima nudi 36 dana glazbenog programa. Advent se vraća i na Tunel Grič, a tema uređenje je Polarni san. Advent kod Matoša vraća posjetitelje u obiteljski ugođaj adventa, a među devet kućica nalazi se i jedna s oznakom Michelin BiB Gourmand. Zapadni dio a Strossmayerova šetališta pak donosi atmosferu jednog desetljeća, primjerice četrdesetih ili novog vala.

Donjem gradu ove godine se pridružuje Winterland na Trgu dr. Franje Tuđmana i glavna atrakcija, Zagreb eye, panoramski kotač visok 36 metara, s 24 poluotvorene kabine iz kojih pogled puca na cijeli grad. Fuliranje se ove godine odvija na dvije lokacije- na terasi Oleander hotela Esplanade uz FOOLING AROUND by Fuliranje i na Strossmayerovu trgu. Ljubitelji nogometa u utakmicama će uživati na Europskom trgu, dok su žive božićne jaslice zbog radova na katedrali od 17. prosinca biti na Opatovini. Jedna od novih lokacija Adventa je i nova gradska pješačka zona Stara Vlaška gdje je kao inspiracija poslužio književnik August Šenoa.

U Ilici 49 svoju lokaciju dobili su zagrebački obrtnici, dok Advent na Trgu Katarine Zrinske donosi puno dobre glazbe. Prigodni program u Zoološkom vrtu bit će nezaobilazna adventska destinacija za vaše najmlađe. Na Radničkoj 21 u Hilton Winter Gardenu gdje će posjetitelji uživati u glazbenim nastupima zbora Zagrepčanke i dečki.

Gajnice i Špansko također će zasjati u blagdanskom ruhu pa se na Trgu Ivana Kukuljevića smjestilo pet kućica s klasičnim adventskim delicijama, a na velikom platnu pratit će se i utakmice naše reprezentacije. Ispred Centra za kulturu Susedgrad u Gajnicama posjetitelji će uživati u brojnim radionicama, koncertima i predstavama.

1/17

 

Ključne riječi

Komentara 57

TR
Tridvajeda
17:22 26.11.2022.

Ko je moga zamisliti lani, da će Božić slavit partizani...

PO
poluvodič
16:57 26.11.2022.

čudi me da je Smećar dopustio da se stavi adventski vijenac, ipak je to kršenje osjećaja ireligioznih osoba, poput njega samog

DU
Deleted user
16:28 27.11.2022.

Kako one koji nisu zagrepcani smeta ciscenje Zagreba. Konacno nakon dvadeset godina unistavanja Zagreba, pljacke Zagreba, nakon nametanja neke druge kolture , konacno imamo pravo zagrebacko . Kulturni Advent na vise lokacija bez cajki i sumnjivih pecenjara. Nema kica. Kakoo ovima koji nisu zagrepcani tesko pada priznati da je ovo sada lijepo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije