Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Škare Ožbolt

"Nije demokratska praksa prodavati vrijedne nekretnine na kraju mandata"

Vesna Skare Ozbolt
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
23.02.2021.
u 17:53

Razmetanje gradskom imovinom završit će upisano kao izvrsno i uspješno poslovanje u završnom financijskom izvješću, no na kraju će, i uz ovu prodaju, građani krpati rupe u proračunu, upozorava dr. sc. Vesna Škare Ožbolt.

Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt osvrnula se na rasprodaju vrijednih nekretnina na Jadranskoj obali. Naime, prosincu prošle godine, a temeljem odluka Uprave i Skupštine Zagrebačkog holdinga d.o.o., raspisani su javni natječaji za prodaju nekretnina.

Radi se o objektima na atraktivnim turističkim lokacijama, hostelu i autokampu kompleksa Duga Uvala, Vili Šimunić i Vili Matilda na Velom Lošinju, Hotelu Halugice Punat na Krku, Hostelu Jelen u Skradu i Hostelu Loda u Skradinu. Ukupna početna vrijednost nekretnina je 224.538.575,67 kuna, a rok za predaju ponuda istječe s 01. ožujkom.

„U Holdingu očito imaju ogromne minuse koje moraju zakrpati, a isti su rezultat lošeg i nesposobnog upravljanja zadnje desetljeće. Da su ove nekretnine u vlasništvu bilo koje tvrtke ili konzorcija već bi odavno bile stavene u funkciju i stvarale prihode“, rekla je Vesna Škare Ožbolt. Dodala je kako bi u bilo kojem sustavu uspješnog poslovanja uprava i direktor koji konstantno bilježe neuspjehe, gubitke i dugove odmah bili smijenjeni. Sama prodaja možda ne bi niti bila predmetom rasprave, ističe ona, da nije raspisana nekoliko mjeseci prije održavanja lokalnih izbora.

„Osim što ovako veliki potez nije dugoročno isplativ, nije niti demokratska praksa pred kraj mandata prodavati vrijedne nekretnine. Ovo je pokazatelj nebrige i nesposobnosti“, kaže Škare Ožbolt. Savjetuje i kako treba naučiti biti dobar gospodar i biti sposoban uprihoditi svoju imovinu, a ne stvarati zaduženja. 

"Briga o imovini je stalno ulaganje od kojeg svaka gradska uprava ne odustaje, poglavito kada u vlasništvu imaju ovakva zdanja“, zaključuje kandidatkinja. Zagrebački Holding se hvali investicijama, financijskom i korporacijskom održivosti, dodaje, no uz njih se vežu veliki krediti, a u stvarnosti prazna gradska blagajna.

"Razmetanje gradskom imovinom završit će upisano kao izvrsno i uspješno poslovanje u završnom financijskom izvješću. Na kraju će, i uz ovu prodaju, građani krpati rupe u proračunu", upozorava dr. sc. Vesna Škare Ožbolt.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije