Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDATKINJA ZA GRADONAČELNICU

Škare Ožbolt: Želim pametan Zagreb na čelu s mladim ljudima

ozbolt
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/5
06.02.2021.
u 17:44

Razvoj Zagreba vidi u paradigmi zelenog gospodarstva, pametnim gradovima te inovacijama i transferima tehnologije stavljene u funkciju rasta bruto domaćeg proizvoda, što smatra da će Zagrebu donijeti napredniju kvalitetu života.

Vesna Škare Ožbolt predstavila je u subotu svoju kandidaturu za gradonačelnicu Grada Zagreba naglasivši da će joj prvi potez biti obnova, a na lokalne će izbore izaći samostalno sa svojim timom mladih stručnjaka jer želi "pametan grad na čelu s mladim ljudima".

Istaknula je kako je ona pravnica, bivša saborska zastupnica, ministrica pravosuđa i savjetnica predsjednika Republike za politička pitanja, ali i osoba s velikim strukovnim iskustvom, ekonomski neovisna i s vlastitim političkim interesima.

"Smatram da razvojni put Zagreba zaostaje za drugim europskim gradovima. Vizija je da Grad Zagreb bude u srednjoeuropskoj regiji mjesto regionalnog partnerskog i suradničkog okupljanja, inovativnog karaktera, prepoznatljiv kao poželjan i ugodan suputnik u životu svojih građana", stoji u priopćenju Škare Ožbolt.

Razvoj Zagreba vidi u paradigmi zelenog gospodarstva, pametnim gradovima te inovacijama i transferima tehnologije stavljene u funkciju rasta bruto domaćeg proizvoda, što smatra da će Zagrebu donijeti napredniju kvalitetu života.

"Želim da Zagrepčani imaju kvalitetan život, bez opterećenja korupcijama i podobnim interesima. Zato želim koalirati sa samim građanima koji će biti moj najvažniji savez", navodi se Škare Ožbolt.

Zagreb grad na štakama

Prva mjera koju želi provesti je sanacija šteta od potresa, istaknuvši da je Zagreb "grad na štakama".

Gradu je predložila da potpiše ugovore o suradnji s komercijalnim bankama koje bi omogućile povoljne kredite za građane u svrhu protupotresne obnove nekretnina, dodavši da 20 posto kredita bude beskamatno, što bi subvencionirao Grad Zagreb.

Članica tima Škare Ožbolt, arhitektica Gordana Domić istaknula je kako država nije na vrijeme započela s pripremama za početak korištenja sredstava pomoći iz Fonda solidarnosti EU-a, čiji je rok za korištenje 18 mjeseci, i to za obnovu javnih objekata.

"Bit ćemo brži i efikasniji, ne želimo neizvjesnost i neznanje građana, donosit ćemo odluke jasno, transparentno i redovito. U slučajevima katastrofa mora se upravljati i moraju se poduzimati mjere i akcije učinkovito i odgovorno", dodaje Domić.

Škare Ožbolt je naglasila kako suradnju sa ostalim strankama vidi upravo kroz projekte, smatrajući da je Zagreb puno veći od malih stranačkih interesa. "S timom mladih stručnjaka želim razvijati samoodrživ grad ugodan za život", dodaje.

Istaknula je da je njen tim sastavljen od pretežito nestranačkih i apolitičkih mladih stručnjaka s novim vizijama, idejama i znanjima koje će svojim iskustvom i realizirati.

Škare Ožbolt je zaključno poručila kako će u prvih 100 dana rada kao nova gradonačelnica započeti sa sustavnom obnovom te će uvesti transparentno upravljanje Gradom, pritom prikazujući sve njegove troškove.

Komentara 12

DA
DarthVader
20:44 06.02.2021.

Sad imam konacno za koga glasati.

KO
Kokoiduhovi
13:55 07.02.2021.

Gle; T. Tomašević je mlađi. Stoga gospođa otpada. A ima još mlađih. I k tomu i Zagrepčana.

BL
Blomberg
10:52 08.02.2021.

Samo Ozbolt ili Tomasevic i basta, ajde zagrebe digni se i neka bude opet ZAGREB.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije