Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koalicija

Gradski proračun u 2015. bit će za pola milijarde kuna manji

Švaljek i Kosor
Foto: Patrik Macek/ PIXSELL
24.10.2014.
u 11:00

Sandra Švaljek i Darinko Kosor demonstrirali su jučer političku stabilnost, privremena upraviteljica Holdinga ostaje Daniela Franić

Zajedničkom konferencijom za medije zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor jučer su demonstrirali političku stabilnost u Zagrebu nakon uhićenja gradonačelnika Milana Bandića. Kako su oboje potvrdili, održavaju svakodnevne radne koordinacije koje jamče funkcioniranje gradske uprave, Zagrebačkog holdinga i Gradske skupštine.

Zajedničkim snagama rade i na pripremi gradskog proračuna za iduću godinu koji će biti manji za pola milijarde kuna (6,5 milijardi kuna) zbog najave Vlade o novim poreznim razredima na oporezivanje dohotka.

– Većina je stabilna i proračun će biti donesen. Ima onih koji žele da se idućih šest mjeseci bavimo izborima i politikom i koji bi htjeli da se proračun ne donese i da imamo privremeno financiranje, odnosno da se ne isplaćuju plaće korisnicima, među kojima nisu samo zaposlenici gradske uprave nego i vrtići, škole i druge ustanove – kazao je Kosor dajući podršku S. Švaljek i napominjući da organiziranog nereda u gradu neće biti.

Sandra Švaljek kazala je da će na Trgovačkom sudu kao privremena upraviteljica Holdinga biti upisana članica uprave Daniela Franić, a zasad nikakvih drugih promjena neće biti niti će biti promjena u Skupštini Holdinga gdje su ostali samo ona i pročelnik financija Slavko Kojić. Također je napomenula da od Vlade nisu dobili smjernice za izradu proračuna, što im otežava posao.

Komentara 13

CA
cavecanem
15:23 24.10.2014.

evo jučer sam jednoj dragoj osobi kupio poklon i sad baš razmišljam u startu sam petinu vrijednosti poklona dao državi kroz pdv a država ni luk jela ni luk mirisala, pa onda pdv na najam prostora gdje je to kupljeno, pa doprinosti, prirezi iz moje plaće, iz plaće gospođe koja mi je to prodala, pa struja gulikožama iz hepa, pa porez na ime firme lokalnoj vlasti, i sad kad se sve to zbroji malo manje od pola poklona je za meni dragu osobu, a ostatak ne tako dragim uhljebima i gulikožama

GO
goricaV
14:02 24.10.2014.

SDP-ovci i njihovi sateliti si misle da budu "padam" Bandića vratili Zagreb u svoje ruke, e pa gadno se varate esdepeovci, prošli bute gore nego na zadnjim lokalnim izborima, većina građana Zagreba vas esdepeovce nemre smisliti.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
11:30 24.10.2014.

bitno da je zadnjih dana čišći zrak u Zagrebu...zemite Bronhi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije