Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
promjene

Ljekarne traže novog ravnatelja, sudbina ustanove još neizvjesna

Mila Bucalić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
20.02.2014.
u 09:25

Sadašnja ravnateljica Ljekarni Mila Bucalić odlazi u mirovinu, a što će biti s privatizacijom još se ne zna jer se Ljubičić i Šitum ne slažu

I dok je sudbina Gradske ljekarne još uvijek nepoznata – jer se u stavovima o prodaji 51 posto udjela razilaze predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić i pročelnica Ureda za zdravstvo Mirna Šitum – uprava Holdinga uskoro će raspisati međunarodni natječaj za novog ravnatelja.

Kako doznajemo, u Uredu za zdravstvo dosadašnja ravnateljica Mila Bucalić (na slici) stekla je uvjete za mirovinu te moraju naći njezinu zamjenu. Što se tiče prodaje udjela u Ljekarni, ravnatelj i upravno vijeće nemaju utjecaja na to, već vlasnik, Zagrebački holding.

No, s obzirom na to da Ljekarne nisu tvrtka, već ustanova, i mišljenje Ureda za zdravstvo, a osobito jer je na njegovu čelu M. Šitum koja ujedno vodi nadzorni odbor Holdinga, ima svoju težinu.

Uže vodstvo nadležnog Ureda protivi se djelomičnoj privatizaciji držeći da Ljekarne, koje imaju 25 posto tržišta, imaju potencijala te uz to, bez obzira na kašnjenje uplata od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje od gotovo godinu dana, pozitivno posluju.

Iznad svega kao argument ističu javni interes Ljekarni i njihov cilj – opskrbiti klijente lijekovima, doznajemo neformalno iz Ureda za zdravstvo.

>>Radnici Bandiću: Zašto bi prodao Ljekarne, a spašavaš Imunološki?

>>Bandićeva pročelnica protiv prodaje Gradskih ljekarni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije