Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veselje na Bundeku

Dođite na zagrebački dječji festival: na ZGodionici ples na svili, radionice i mađioničarske predstave

Zagreb: Dječji festival ZGodionica
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/9
27.08.2022.
u 14:31

Svakog dana program je drugačiji, pa je tako jutros na rasporedu bio školski sport i odmorko, mala škola badmintona, zip line, face painting i skvoš, a popodne je na programu radionica ručnih radova, slikaonica, kao i kreativna radionica.

Učili su kako se kaže "Bok" na engleskom, oslikavali lica, trčali između stabala, igrali skvoš, "letjeli" po ziplineu... Djeca koja su jutros posjetila Bundek, gdje će punih 17 dana trajati festival za djecu ZGodionica, odlično su se zabavljala. A tako će moći i svaki dan, i to od 10 do 23 sata preko vikenda, te od 16 do 23 sata tijekom radnog tjedna. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima su besplatni. 

 Svakog dana program je drugačiji, pa je tako jutros na rasporedu bio školski sport i odmorko, mala škola badmintona, zip line, face painting i skvoš, a popodne je na programu radionica ručnih radova, slikaonica, kao i kreativna radionica. A bit će tu, kaže voditeljica programa Aleksandra Pernar, još štošta. 

27.08.2022., Zagreb - Na Bundeku se odrzava djecji festival ZGodionica. Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

– Kazališne predstave, radionice, ove godine i mađioničarske predstave, učimo ih engleski, imamo i animatore koji se s njima igraju, a ono što je bitno naglasiti svim roditeljima da je sav sadržaj besplatan – kaže Pernar.

ZGodionica se održava već petu godinu zaredom a interes je velik, što dokazuje činjenica da se parking oko Bundeka jutros u 10.30 sati jedva mogao naći. Roditelji s djecom koji su događaj posjetili rekli su nam kako im se program sviđa, te da će nastaviti dolaziti i sljedećih dana. 

Sutra su tako popodne na programu mozgalice za velike i male, od 19 sati dječji disco i priče za laku noć, u ponedjeljak od 17 sati radionice plesa na svili i izrade magičnih pisama. Male ljubitelje biljaka i prirode razveselit će radionice sadnje bilja koje će održati Đardin, zagrebačka concept cvjećarna.

26.08.2022., Zagreb - Otvrenje festivala ZGodionica na Bundeku, na kojem djeca mogu puno nauciti i spoznati svoje kreativne i stvaralacke svjestine. Na otvorenje djeca su mogla vidjeti razne zanimljive pokuse i eksperimente iz kemije. Organizatorica festivala je Alexandra Pernar. Photo: Antonio Jakus/PIXSELL
Foto: Antonio Jakus/PIXSELL

–  Nikako se ne smije propustiti niti fantastična radionica plesa na svili, koji je sjajan način da djeca razviju fizičku snagu, kondiciju i  fleksibilnost dok se istovremeno zabavljaju i upoznaju nove prijatelje. Ples na svili je kombinacija gimnastike, plesa i akrobacija i pomaže razvoju lokomotornog sistema svakog djeteta. Najbolje od svega je to što iskustvo nije potrebno, samo treba
doći u udobnoj odjeći – poručuju organizatori ZGodionice. 

U programu koji slijedi u narednih 17 dana sudjelovat će, između ostalih, i Hrvatski prirodoslovni muzej, Hrvatska olimpijska akademija, Muzej iluzija, Prijatelji životinja, Udruga Smiješak za sve, te Ogulinski festival bajke koji 2. rujna gostuje na Bundeku. Tu je i Energetski institut Hrvoje Požar s EU projektom LABEL2020 u okviru kojega je i osmišljen simpatičan lik Labelko koji također dolazi na ZGodionicu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije