Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadovoljni navijači

Atmosfera na Krumpirištu odlična, jedino fali još malo snijega

atmosfera na snježnoj kraljici 2012 (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
05.01.2012.
u 15:20

Unatoč blatu do koljena i jakom vjetru, na Sljeme je do 14 sati pristiglo oko 16 tisuća navijača

Iako vrijeme nije išlo na ruku organizatorima Snježne kraljice, atmosfera na središnjem mjestu okupljanja navijača i ljubitelja skijanja, sljemenskom Krumpirištu, bila je i više nego odlična. Unatoč blatu do koljena i jakom vjetru, na Sljeme je do 14 sati pristiglo oko 16 tisuća navijača. ZET javlja da su u 60 autobusa prevezli oko sedam i pol tisuća ljudi, a iz Bistre su također pristigli sljemenski obožavatelji.

Šalice čaja i sarma-dvije bili su dovoljni kako bi se navijači na Krumpirištu zagrijali i pripremili za prvu utrku koja je počela u 14.30.

–  Dobila sam godišnji, baš sam sretna što sam ove godine uspjela doći na utrku. Odlično je organizirano – rekla nam je Ksenija Jovanović koju smo zatekli prigodno zaogrnutu u hrvatsku zastavu.

– Da je bar malo više snijega – rekli su nam otac i 7-godišnji sin Mirko i Dario Panić koji su također prvi put stigli na Sljeme.

Čovjek-zmaj, Blijeda moruzgva i Žena-zmaj imena su kreirana posebno za sljemensku utrku neobičnog trojca koji je na maštovit način došao popratiti sljemensku utrku.

Njihove neobične kape, osim što štite od sljemenskog vjetra, nova su navijačka odora koja se ne sastoji isključivo od prepoznatljivih crveno-bijelih kockica.

A kape s prepoznatljivim crveno-bijelim kockicama imali su i  i 37-godišnji Neno Dratibi te 31-godišnji Marko Kadoić, koji su na Sljeme došli iz Zagorja iz Zlatara. -Došli smo vidjeti Ivicu, a što drugo- spremno kažu. Tu su skoro svake godine, a vole planinariti, sanjkati se i skijati.

Osim njih pronašli smo i Luku Pačaića, Davora Kovačića i Vedrana Marića koji su zbog Snježne kraljice došli čak iz Slavonije. -Odlučili smo se za ovaj izlet jer smo čuli da je dobra atmosfera na Sljemenu, u što smo se i uvjerili na licu mjesta. Bez obzira na rezultat našeg Ivice, ovo će nam ostati u lijepom sjećanju- kažu.

U vremenu između dviju utrka ljubitelje skijanja su na Krumpirištu zabavljati poznati zagrebački rock-bend Živa legenda, a i danas, kao i prije dva dana na ženskom slalomu, posjetiteljima su, osim sarmi i čaja, dijelili i hot-dogovi.

-Nešto čekam, al ne znam za što je ovaj red. Nije ni bitno- rekao nam je muškarac u 50-tima koji je strpljivo čekao u redu dugačkom dvadesetak metara za hot-dog i čaj dok je Živa legenda nizala strane i domaće rock-hitove Bon Jovija, Prljavog kazališta...

S obzirom na to da nema leda, hitna služba i GSS zasad nisu imali nikakvih intervencija.

Komentara 3

Avatar karlo5
karlo5
01:17 06.01.2012.

kud svi ,tu i ludi Mujo!!!!!!!!!!

IB
iva.begovic
14:16 06.01.2012.

Jesu li uspjesi Kostelića, na kojima im inače svaka čast, vrijedni toga da se iz gradske blagajne, svake godine, za taj cirkus potroši oko 20 miliona kuna? Informacije radi cijena jednog novog vrtića je oko 10 miliona kuna. Svake godinee troši se na pripremu i umjetan snijeg daleko više nego na ostalim natjecateljskim skijalištima koja imaju prirodne predispozicije. Usput, koliko sam čula, fond nagrada skijašima najizdašniji je u odnosu na ostala natjecanja, a ujedno im je osiguran luksuzan smještaj u najboljim zagrebačkim hotelima. Na natjecanjima u Švicarskoj ili Austriji imaju smještaj u kontejnerima na skijalištima. Za taj nepotreban spektakluk netko bi trebao kazneno odgovarati.

AM
amato
15:34 06.01.2012.

@iva.begovic upravo tako. Kazneno. Ne bi trebalo (zlo)upotrebljavati demokraciju, upotrebljavati demokraciju za pokriće svojih dealova. Ne zna se zašto institucije još nisu došle do Zagreba. Ili ipak ima jednakih i jednakijih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije