Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moderatorica sadržaja

Zviždačica opisala uznemirujuće detalje rada za Facebook: 'Već mjesecima pijem antidepresive'

JOHANNA GERON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.05.2021.
u 11:11

Plunkett kaže da osobe rade u "klimi straha" te da se boje pojaviti pred odborom. - Facebook nas je zbunio i potkopao naše uvjerenje u pravo na govor, kazala je

Moderatorima sadržaja na Facebooku savjetovano je da se bave "karaokama i slikanjem" kako bi se lakše nosili s izlaganjem ekstremnim sadržajima na platformi, rekla je zviždačica Isabella Plunkett

Moderatori sadržaja imaju ulogu nadzirati platformu i zaštititi korisnike od izlaganja sadržaju koji uključuje terorističke napade, zlostavljanje, samoozljeđivanje i slično. Radnici su prisiljeni potpisati sporazume o neotkrivanju podataka i zabrani razgovora s bližnjima, za koje sindikati navode da bi mogli biti ilegalni, piše The Journal

- Sadržaj je grozan. To bi utjecalo na bilo koga. Imam užasne snove o stvarima koje sam vidjela, već mjesecima pijem antidepresive, rekla je Isabell pred irskim parlamentarnim odborom dodajući kako je radnicima potrebna odgovarajuća psihološka podrška. 

- Moj posao je trenirati algoritam. Facebookova ideja je da jednog dana više neće biti potrebni ljudi za moderiranje sadržaja. Dobivam sadržaj poput govora mržnje, maltretiranja, grafičkog nasilja, samoubojstava i popis se nastavlja. Nekim mojim kolegama je još gore, cijeli dan rade sa sadržajem koji uključuje zlostavljanje djece i samoozljeđivanje. Voditelj im kaže da bi trebali ograničiti izloženosti na najviše dva sata dnevno, ali to se ne događa, kazala je te navela kako se radnicima, umjesto kliničke podrške, nude "wellness treneri". 

Plunkett kaže da osobe rade u "klimi straha" te da se boje pojaviti pred odborom. - Facebook nas je zbunio i potkopao naše uvjerenje u pravo na govor, kazala je. 

Uz to, osoblje kaže da im nije bilo dopušteno raditi od kuće za vrijeme pandemije i nije im bilo ponuđeno nikakvo objašnjenje zašto to ne mogu učiniti.

Moderatori sadržaja na Facebooku nisu izravno zaposleni u kompaniji i zarađuju iznos gotovo polovicu manji od drugih zaposlenika. 

VIDEO Sukobi između Izraela i Hamasa

Komentara 4

FR
Freedom
11:26 13.05.2021.

Facebook provodi diskriminaciju na ideološkoj, stranačkoj i političkoj osnovi,..., treba nadograditi civil rights act

Avatar kenshi
kenshi
12:09 13.05.2021.

Facebook pruža pozornicu za sve devijantne čudake koji jedva čekaju kako bi mogli svima dokazati koliko su “posebni”. Facebook je doveo do toga da korisnici slikaju unesrećene žrtve nesreća i nasilja umjesto da im pomognu. Ako ne plaćaš proizvod kao što je fb , onda si ti proizvod.

Avatar Yugoslavia.Is.Back.In.Town
Yugoslavia.Is.Back.In.Town
15:16 13.05.2021.

Kako li je tek ovima koji prenose iz Sabora?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije