Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
modernizacija

Žičara za Učku projekt za EU fondove dug 4700 metara

Učka,repetitor
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
01.12.2014.
u 16:59

Za žičaru dugu 4700 metara, koja će iz Medveje povezivati Opatijsku rivijeru s planinskim područjem Učke, lokacijska je dozvola ishodovana, a sada slijedi izrada glavnog projekta za objekte i trasu žičare

Žičara za Učku, investicija vrijedna 23 milijuna eura, trebala bi biti jedan od projekata koji će se u visokom udjelu od 80 posto financirati sredstvima fondova Europske unije. Riječ je o projektu izuzetno turistički značajnom za cijeli Kvarner.

Za žičaru dugu 4700 metara, koja će iz Medveje povezivati Opatijsku rivijeru s planinskim područjem Učke, lokacijska je dozvola ishodovana, a sada slijedi izrada glavnog projekta za objekte i trasu žičare, sređivanje imovinsko pravnih odnosa za zemljište i kao ključno, kompletiranje dokumentacije kako bi se projekt kandidirao za korištenje novca iz fondova EU.  Do vrha Učke modernom žičarom, bude li sve teklo po planu, moći će se 2018. godine.

Pripreme za ovaj projekt počele su prije nekoliko godina osnivanjem TD Žičara Učka u kojem je udjelima u temeljnom kapitalu zastupljen javni i privatni sektor. Ministarstvo turizma za njega je iz  potpora dosad osiguralo milijun kuna, a 330 tisuća kuna osigurala je Primorsko – goranska županija. 

>>Žičara Sljeme slavi 50. rođendan izložbom u Tehničkom muzeju

>>Bijela loptica olovne težine oko koje se vrte milijarde

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije