Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

'Zgrožen sam što tužiteljstvo traži maksimalnu kaznu, Zavadlavova obrana je iluzija

Završne riječi zamjenika tužitelja pa i zastupnika oštećenih su već diskrepancija. Jer prema tome proizlazi da dvoje od njih nisu pripadali narkomanskom miljeu i ničime nisu izazvali Filipa, kaže odvjetnik.
19. veljače 2021. u 11:28 2 komentara 2035 prikaza
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Filip Zavadlav, kojem je danas nastavljeno suđenje za trostruko ubojstvo u siječnju prošle godine u Splitu, izjavio je kako se ne osjeća krivim i od suda zatražio da ga oslobodi. On je tada iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25).

Trostruko ubojstvo Suđenje Zavadlavu: Nisam kriv, oslobodite me i nominirajte za Nobelovu nagradu za mir!

Tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela predviđena je maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 50 godina.

Njegov odvjetnik Branko Šerić, nakon današnjih završnih riječi ponovio je kako smatra da Zavadlav nije bio ubrojiv.

- To i dalje tvrdim, njegova današnja obrana je čista iluzija i ona se uklapa u tu procjenu. Zato sam ponovno zatražio da se napravi nadopuna psihijatrijskog vještačenja. Završne riječi zamjenika tužitelja pa i zastupnika oštećenih su već diskrepancija. Jer prema tome proizlazi da dvoje od njih nisu pripadali narkomanskom miljeu i ničime nisu izazvali Filipa. Time već otpada kvalifikacija osvete. No ne želim utjecati putem medija na presudu.

Kazao je da je zgrožen što tužiteljstvo traži maksimalnu kaznu.

- Šokiran sam jer se u praksi dosad nije dogodilo da osoba bitno smanjene ubrojivosti dobije maksimalnu kaznu. Isto tako riječ je o osobi bitno sužene svijesti i pitanje je motivacije u tom trenutku. To dovodi u pitanje je li uopće riječ o osveti, a pogotovo što smo čuli da je pucao u pogrešnu osobu, a ne u onu za koju je trebao gajiti osvetničke namjere.

1 / 7
19.02.2021.,Split - Na splitskom Zupanijskom sudu nastavljeno sudjenje Filipu Zavadlavu. Photo:Ivo Cagalj/PIXSELL

Kazao je i kako će se Filip Zavadlav pojaviti na izricanju presude 23. veljače te da će se on žaliti u svakom slučaju jer, kako tvrdi, Zavadlav nije bio ubrojiv.

ogorčena glumica
Marijana Mikulić: Moj sin ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime, a terapija počinje tek za 6- 9 mjeseci
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • speed208:

    eh da je on netko iz klana i ergele s vrha i bogati nasljednik stranackog mocnika nebi dobio ni 4 godine vec bi na ljeto bio vani jer pola je odlezao zbog sudova....

  • k.brijeg:

    Pravosuđe zakazalo u koracima , da su radili na vrijeme ,danas bi bili svi živi!