Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjak za sigurnost:

'Mislim da su tu dublji razlozi nego huliganština i nezadovoljni navijač'

Zdravko Mamić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
22.08.2017.
u 22:34

Kad god se rade ovakve organizirane sačekuše, policija nije previše uspješna, kaže Željko Cvrtila

Stručnjak za sigurnost i kriminalistiku Željko Cvrtila smatra da je današnji napad na Zdravka Mamića klasična sačekuša te da je riječ o poruci ili mogućem pokušaju ubojstva.

- U svakom slučaju, tu se radi o klasičnoj sačekuši od strane ljudi koji s znali ili koji su dobro informirani da će on upravo u to vrijeme biti u tom zaseoku koje nije poznato širokoj javnosti biti, odnosno odati počast svom ocu - rekao je Cvrtila na Novoj TV.

Smatra da su iza napada dublji razlozi nego huliganština i nezadovoljni navijač.

- Čini mi se da se radi o dubljim razlozima. To je ili nekakva poruka ili mogući pokušaj ubojstva. Imamo premalo detalja da bismo u ovom trenutku mogli reći točno o čemu se radi. To će pokazati istraga. Ovisi o tome koliko je metaka ispucano, u kom je smjeru to ispucano, je li možda više metaka prema njemu pa je onda osoba koja je izvršila pokušaj ubojstva promašila, radi li se o osobi koja se uplašila ili je amater… Ili je upravo to što se napravilo bio plan i namjera, da ga se zastraši ili da ga se upozori, vjerojatno zbog nekih poslovnih razloga. Sumnjam da bi netko zbog huliganstva, zbog toga što se ljuti na njega kao pripadnika Dinamovog establišmenta išao ispucati metak iz vatrenog oružja. Nisam za takav slučaj do sada čuo - rekao je Cvrtila.

Zdravko Mamić
1/20

Na pitanje misli li da će policija naći počinitelja odgovorio je:

- Teško je. Kad god se rade ovakve organizirane sačekuše, policija nije previše uspješna. Imali smo u Hrvatskoj dosta takvih slučajeva. Ovdje je otegotna okolnost ta što se to dogodilo u susjednoj državi, pa će dvije policije morati surađivati - rekao je Cvrtila, dodajući da će policije u suradnji će biti efikasne, samo je stvar u tome što se motiv mora tražiti u Zagrebu i negdje oko napadnutoga, a ne u Tomislavgradu, odnosno u mjestu u kojem se to dogodilo.

Cvrtila je rekao da Mamić možda ima nekakvu viziju zbog čega mu se ovo dogodilo i koji su tu motivi i razlozi te da će on to vjerojatno pokušavati rješavati izvan svjetla pozornice, policije i pravosudnih organa.

Komentara 14

KR
kruti190
00:14 23.08.2017.

daj cvrtila ne laprdaj

DU
Deleted user
23:55 22.08.2017.

Kakvi stručnjaci a ne mogu otkriti tko pali Dalmaciju.

DD
ddh
09:19 23.08.2017.

Po cemu je taj Cvrtila strucnjak za sigurnost i terorizam i tko ga je i zasto ga je u tu ulogu promovirao? S obzirom, da je Cvrtila stalni gost komunjara poput Severove i drustva na Jutelu (HRT), onda je sigurno crveno do tamno crveno obojen. Radi toga su i njegove "analize" ne samo crvene, nego i bezvezne. Jer kod crvenih "analiticara" nije primarno znanje, nego ideoloska obojenost. I tu je sa 97% novinara u Hrvatskoj u istoj kadi, u kadi podmetanja, poluistina i ideoloskog laganja i manipuliranja javnim prostorom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije