Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrenuta žestoka rasprava u Berlinu

Zbog žene u toplesu nastala prava pomutnja. Alarmirana i policija ali to nije kraj cijeloj drami

plaža
Pixabay
04.07.2021.
u 10:34

Nakon što su joj policajci rekli neka bira hoće li se odjenuti ili otići, žena je dobrovoljno otišla. No, tu nije stala. Pisala je Uredu za javni red i Senatskom odjelu za pravosuđe, zaštitu potrošača i antidiskriminaciju

Nevjerojatna situacija dogodila se u berlinskom Plänterwaldu u parku gdje se nalazi tzv. vodeno igralište. Francuskinja Gabrielle Lebreton, koja živi u Berlinu, bila je u društvu svog 6-godišnjeg sina i još jednog prijatelja. Skinula je gornji dio odjeće i sjedila na prostirci za piknik. Prišli su joj čuvari parka i zamolili je neka se odjene. Kako je Francuskinja to odbila, čuvari su se pozvali na Zakon o upravnim prekršajima prema kojem je njezino razodijevanje  “krajnje neprimjeren čin” koji je neprikladan i može naljutiti ili ugroziti širu javnost i narušiti javni red i mir.

Lebreton nije razumjela zašto bi se šira javnost trebala osjećati uznemireno zbog njezinih grudi, ali ne i od muškaraca koji smiju skinuti odjeću s gornjeg dijela tijela. Pozvala se na jednaka prava za žene i muškarce, javlja Fenix magazin.

- Odbila se odjenuti, pa je čuvar parka alarmirao policiju. Policajci su dugo razgovarali sa ženom, ali ona nije odustajala. Rekla je kako žene imaju pravo ostati golih prsiju tamo gdje to smiju činiti muškarci - piše morgenpost.de

Nakon što su joj policajci rekli neka bira hoće li se odjenuti ili otići, žena je dobrovoljno otišla. No, tu nije stala. Pisala je Uredu za javni red i Senatskom odjelu za pravosuđe, zaštitu potrošača i antidiskriminaciju.

Nakon toga u Berlinu su vlasti započele raspravu o tome predstavljaju li ženske grudi “krajnje neprimjeren čin” i zašto se za ženska torza primjenjuju drugačija pravila od muških. Ako vlasti donesu odluku koja i u ovom slučaju daje za pravo ravnopravnosti žene i muškarca, žene u Berlinu će se moći razodjenuti u toples tamo gdje to smiju činiti i muškarci.

Ključne riječi

Komentara 13

MA
Marcone
11:57 04.07.2021.

U Americi bi dobila šokerom među zube.

ME
medvedgrad
12:09 04.07.2021.

Ali da je bila "zakrabuljena" da ju ne možeš razlikovati od suncobrana ili bin Ladena, bilo bi ok?!

PP
Pucvala_premium.2
12:14 04.07.2021.

Prvo pitajte Afganistanske inzenjere i doktore , ako je po njihovom zakonu , onda moze , kad ju dohvati grupica ovih pa ju okruze i krenu igrat picigin , onda ce se setat polugola po parkovima , sta je sljedece ??nudizam po gradu ," prajd zsuvijek" , pedofilija , zoofilija , granice se pomicu , zapravo je mogla reci da je binarno neutrslna osoba ili da se osjeca musko , pa ima i muskih s velikim grudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije