Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zadaraska Nadbiskupija osudila napad na svećenika: To izaziva osudu i zgražanje

Za ovaj čin obeščašćivanja crkvenog prostora koji je rezultirao i napadom na njega, don Martin kaže kako nije učinjen iz koristoljublja, već iz mržnje prema Crkvi
06. kolovoza 2018. u 18:45 29 komentara 1656 prikaza
Policija - Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska nadbiskupija izdala je priopćenje u povodu napada na župnika crkve Svetog Josipa u Plovaniji u Zadru.

Policija - Zadar ZADAR Prolijevali pivu u crkvi pa potom istukli svećenika - policijskog kapelana

- Dogodio se incident i fizički napad na župnika don Martina Jadreška o čemu je istoga dana župnik obavijestio policiju. 

Naime, u 7,45 sati u župnu crkvu sv. Josipa ušla su dva mladića koji su se izrugivali i neprimjereno ponašali u sakralnom prostoru. Pri tome su po crkvi prolijevali i neko piće, najvjerojatnije pivo. Gospođe, koje su u to vrijeme bile u crkvi, to su vidjele i o tome obavijestile župnika don Martina i opisale kako izgledaju mladići koji su to učinili. 

split Mladog turista napali na ulici - u napadu zadobio prijelom čeljusti

Don Martin je potom vidio kako se ta dva mladića nalaze u dvorištu crkve i sjede na klupi. On ih je tada fotografirao, a oni su se usprotivili i fizički nasrnuli na župnika. U pomoć je tada priskočio susjed koji je pokušao obraniti don Martina pred nasrtajem dvojice mladića. Don Martin je, međutim, pri tomu zadobio lakše tjelesne ozljede.

Župnik don Martin je o tomu obavijestio policiju. A postoje i svjedoci koji su vidjeli vandalsko ponašanje u crkvi i njihov nasrtaj na župnika. Župnik don Martin napominje da je u prethodnom  vremenu već dva puta prijavio policiji nepoznatog počinitelja za pisanje neprimjerenih grafita koji su se pojavili na zidovima župne crkve prije dva mjeseca.

Gosti pobjegli iz zadarskog restorana Proto Food&More bez plaćanja Skočili s terase Pogledajte kako su pobjegli iz zadarskog restorana: 'Jednom riječju - sramota!'

Za ovaj čin obeščašćivanja crkvenog prostora koji je rezultirao i napadom na njega, don Martin kaže kako nije učinjen iz koristoljublja, već iz mržnje prema Crkvi, te smatra da je motiv svega nesnošljivost prema vjeri. To potvrđuje i Facebook profil jednoga od tih mladića kojega su župljani kasnije otkrili i o tomu izvijestili župnika.

Zadarska nadbiskupija oštro osuđuje blasfemično ponašanje u sakralnom prostoru crkve sv. Josipa na Plovaniji, koje je kulminiralo i fizičkim nasrtajem na župnika. To izaziva osudu i zgražanje. Nadati se da će roditelji dotičnih mladića pomoći svojoj djeci da se odgovorno ponašaju, a tijela sigurnosti učiniti sve da ne bude takvih izgreda u našem gradu u Nadbiskupiji - istakli su iz Nadbiskupije.

Što je to svećenik napravio na Oliverovom sprovodu

Policija - Zadar
1 / 8
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

 • stefj:

  Interesantno je kako niti jedan političar ovo nije osudio, a da se slično dogodilo u nekoj pravoslavnoj crkvi, svi bi kokodakali do besvijesti...

 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  skojevce dooobro ispendrečit bez imalo milosti, pedagoška obrada uvijek daje dobre rezultate, povijesno dokazano.

 • Avatar Krckan
  Krckan:

  Antife bi palili Crkve..već viđeno.