Naslovnica Vijesti Crna kronika

Prolijevali pivu u crkvi pa potom istukli svećenika - policijskog kapelana

Svećenik je zadobio ogrebotine na glavi, modrice na ramenu, kao i ranu na podlaktici.
06. kolovoza 2018. u 13:42 85 komentara 23564 prikaza
Policija - Zadar
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Dvojica mladih muškaraca u crkvi Sv. Josipa u Zadru, u nedjelju ujutro oko osam sati između klupa za vjernike, prolijevali su pivu i još neku tekućinu. Pri tom su vrijeđali vjernike i pobjegli.

Obješena sova UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Gnjusni čin: Ispred crkve objesili dvije ptice i na njima sprejem napisali 'pop'

Kada je jedan od vjernika sve dojavio 36-godišnjem svećeniku, ovaj je potrčao za njima tražeći objašnjenje događaja. No, dvojac vandala ga je fizički napao i lakše ozlijedio. Svećenik je naime zadobio ogrebotine na glavi, modrice na ramenu, kao i ranu na podlaktici.

Prema opisu napadača od kojih je “jedan bio istetoviran po rukama i nogama” policija je privela dvojicu mladića u dobi od 20 i 23 godine na obavijesni razgovor o napadu na, kako nam je potvrđeno iz policije, svećenika koji je ujedno i policijski kapelan.

silovanje Kazneno djelo Sin poznatog zadarskog liječnika uhićen zbog silovanja djevojke

Iako smo u više navrata pokušali kontaktirati svećenika ipak ga nismo uspjeli dobiti, pa tako ni komentar na navodne sumnje da iza ovog fizičkog ali i više vandalskih napada na crkvenu imovinu stoje “pripadnici sekti i okultizma”. Na crkvi je navodno već ranije ispisivano niz grafita i pentagrama.

- Obrada slučaja je još u tijeku i stoga još uvijek ne možemo govoriti o prekršajnoj ili kaznenoj odgovornosti počinitelja - rekao nam je glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan.

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • stefj:

    Ovo su sigurno neki antife ili Srbi... A sada zamislite koja bi se buka digla da je to netko napravio nekom popu u pravoslavnoj crkvi. Ovako ti lijevi slobodno šaraju po crkvi i devastiraju, samo trebaju paziti da je katolička...

  • komunikolog:

    A sada zamislite reakciju medija i političara da se nešto slični dogodilo npr. u crkvi na Cvjetnom trgu u Zagrebu!

  • IJaSamAntinfašist:

    Djeca partizana se malo zaigrala.