Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE PRANIĆ

Vrgorački gradonačelnik donirao 5000 kuna: 'Znam da će me neki zbog ovoga prozivati'

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
21.03.2020.
u 14:27

O svojoj odluci izvijestio je na svom Facebook profilu. Poručio je kako je svjestan da će ga mnogi zbog ovog prozvati za populizam, ali kako kaže, ne može tražiti smanjenje rashoda plaća javnog sustava svog grada ako ne krene od sebe

Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić uplatio je pet tisuća kuna od plaće te je pozvao i druge političare s bilo koje razine uprave i odgovornosti da nastave niz svojim osobnim primjerom.

O svojoj odluci izvijestio je na svom Facebook profilu. Poručio je kako je svjestan da će ga mnogi zbog ovog prozvati za populizam, ali kako kaže, ne može tražiti smanjenje rashoda plaća javnog sustava svog grada ako ne krene od sebe.

- Danas sam uplatio prvih 5000 kn osobne donacije Crvenom križu Vrgorac. Nisu to veliki novci, bitna je poruka. Mi, saborski zastupnicima koji primamo plaću iz državnog proračuna nalazimo se u rangu većih mjesečnih primanja u državi. Trebamo krenuti od sebe i dati jasnu poruku cijelom političkom sustavu i javnoj upravi Hrvatske dok se naši obrtnici i poduzetnici bore za preživljavanje. Možda će netko promatrati moj današnji čin kroz prizmu populističkog poteza, ali ja se u politici pokušavam voditi onom tezom Vlade Gotovca; “Ne može Vlada živjeti kao da je u Njemačkoj, a narod kao da je u Zanzibaru. Vlada mora dijeliti sudbinu svog naroda, inače nema vjerodostojnosti ni politike ni političara” - napisao je Pranić.

Dodao je da javnom sektor ne može okretati leđa kao da se ništa ne događa, dok istodobno mnogi poduzetnici u Hrvatskoj otpuštaju radnike.

- Trenutno je sustav financija Hrvatske ugrožen kao što je bio ugrožen naš mali gradski proračun u Vrgorcu 2016. godine prilikom preuzimanja dužnosti. Tada je cijela gradska uprava 18 mjeseci bila na minimalcu, a ja sam kao gradonačelnik imao mjesečna primanja od 4 200 kn. Ne zato što mi se sviđalo, a još manje zbog nekog populizma, već zato što je to bilo jedino moguće financijski održivo u tom trenutku. Gradski vijećnici nisu primali naknade. Jednostavno trebamo smanjivati rashode javne uprave Hrvatske, a pri tome svi mi političari trebamo krenuti od sebe i time poslati jasnu javnu poruku. Posebno mi, saborski zastupnici! Krenimo dok ne bude kasno - dodao je.

Pozvao je i građane da slušaju stručnjake i voditelje stožera, a javne dužnosnike da pomognu obrtnicima i poduzetnicima Hrvatske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije