Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE MJERE

VIDEO Policija u središtu Zagreba upozorila ljude da idu kući: 'Nastupa karantena'

21.03.2020.
u 14:03

- Nastupa karantena. Molimo vas, svi lagano krenite svojim kućama - poručili su policajci okupljenima na jednom od omiljenih zagrebačkih parkova Zrinjevcu.

Kao što je na jutrošnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera i najavljeno, krenulo se s još rigoroznijim mjerama i strožim nadgledanjem provođenja svih mjera. Centrom grada trenutno tako obilazi policijska patrola koja preko megafona poziva ljude da se raziđu i vrate u svoje domove.

Tome svjedoči snimka koju nam je poslao čitatelj.

- Nastupa karantena. Molimo vas, svi lagano krenite svojim kućama - poručili su policajci okupljenima na jednom od omiljenih zagrebačkih parkova Zrinjevcu.

Kako doznajemo od građana, policija patrolira i u drugim dijelovima grada

- I po Novom Zagrebu patrolira policijski auto s megafonima i tjeraju ljude u kuće. Upravo je jedan prošao u blizini tržnice u Utrinama - svjedoči Zagrepčanka.

Slične prizore opisala je na društvenim mrežama i jedna stanovnica Samobora.

- U Samoboru policija šetače šalje doma!!! Bravo!!! Samo tako i dalje!!! - napisala je djevojka.

Da od danas kreću s strogom kontrolom ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, potvrdila je i policija.

- S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prijenosa koronavirusa, uvodi se protuepidemijska mjera strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja ove Odluke. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Stožeri civilne zaštite i Ravnateljstvo policije dužni su osigurati provedbu i nadzor provođenja mjere iz ove Odluke - priopćili su iz MUP-a.

Kako doznajemo iz ministarstva dozvoljena je šetnja najviše dvoje ljudi uz najmanji razmak od 1,5 m.   

Podsjetimo, od danas je obustavljen javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu te međunarodni prijevoz putnika. U prekidu će biti i željeznički, tramvajski i drugi javnogradski promet. Neće raditi ni žičare, uspinjače i slično. Zatvaraju se i svi autobusni i željeznički kolodvori. Od javnih prijevoza radit će jedino taksi.  Stožer civilne zaštite odluku je donio danas, a vrijedit će 30 dana.

- Sada je došlo vrijeme da se zaustavi sve. Intezivno radimo na daljnjim mjerama i izvijestit ćemo o svemu javnost na našim stranicama - kazao je danas Krunoslav Capek, ravnatelj HZJZ-a.

VIDEO Zašto je važno ostati kod kuće?

Ključne riječi

Komentara 49

Avatar marlony
marlony
14:41 21.03.2020.

Svi koji ignoriraju problem i podsmjehuju se nek odu u Lombardiju..

Avatar Optimyst
Optimyst
16:11 21.03.2020.

Konačno adekvatne mjere , pokazalo se da drugačije ne ide , ali zbog neodgovornih pojedinaca još desetak dana možemo očekivati porast broja zaraženih.

TR
treb
15:43 21.03.2020.

Sloboda čovjeka ograničena je samo slobodom drugih ljudi. A vi šetači svojim potencijalno zaraženim dupetima ugrožavate slobodu, i život, ostalih. Mrš u kuću i strpite se, proći će i ovo. Nitko ne obožava biti doma 24/7 ali tako je kakoo je, ne budite djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije