Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO NA PROZIVKE

Plenković: Misli li Grbin na Holy i njezinu izjavu o dotepencima? Najvažnije je da pogleda oko sebe

Svečano otvorenje Adriatic
Business Centra u Šibeniku
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.02.2021.
u 16:38

- Očito je diskriminacija postala neki novi trend i on očito daje neki doprinos tome, poručio je Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. U izjavi za medije dao je podršku zadarskom županu Božidaru Longinu i gradonačelniku Branku Dukiću, a komentirao je i komentar Peđe Grbina, koji ga je nazvao nositeljem diskriminacije.

- Samo sam usput vidio taj naslov, nisam shvatio elaboraciju. Misli li Grbin tu na Holy i njezinu izjavu o dotepencima, na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima? Najvažnije je da pogleda oko sebe, svoje oktroirane kandidate i kakve poruke šalju građanima Zagreba. Očito je diskriminacija postala neki novi trend i on očito daje neki doprinos tome - poručio je Plenković iz Zadra.

Upitan je i za komentar na potez portala Index koji od čitatelja traži da se prilikom ulaska na njihove stranice izjasne jesu li čovjek ili član HDZ-a.

- Ja najprije očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na takve pojave, pojave diskriminacije i pojave govora mržnje. Mislim da bi to bilo blagotvorno za društvo jer ta vrsta šutnje traje sada jedno desetak dana, a ja sam siguran da će svi dušebrižnici na to reagirati - odgovorio je Plenković.

Ranije danas dao je izjavu i u Šibeniku. Govoreći o izboru predsjednika Vrhovnog suda, rekao je da ne vidi problem da bilo tko od pravnih stručnjaka ne podnese svoju kandidaturu. - Moram priznati da mi cijela ta situacija djeluje nepotrebno - rekao je.

Komentirao je i cijepljenje, poručivši da je očito došlo do nekih devijacija.

-  Važno je da piramida bude dobro organizirana prema planu cijepljenje. Dobro je da nam pristiže veći broj cjepiva, što znači da ćemo u roku od pet tjedana procijepiti možda i 500 tisuća ljudi - rekao je.

Ključne riječi

Komentara 37

AN
ante7
17:04 23.02.2021.

Plenkoviću, zašto si ti šutio kad Thompsonu nije bilo dopušteno pjevati u Puli?

SP
speed208
16:50 23.02.2021.

napuhani sroljo ajde se primi posla i ne trkeljaj....gotov si ionako ....istresaj se na svoje bliznjeako ti dozvole

MR
Mrtveduše
16:56 23.02.2021.

Za one koji još možda ne znaju, što je Hdz? To je jedna osuđena zločinačka organizacija. Koliki zločin moraš napraviti da te čak i u Hrvatskoj osude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije