Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plenković: Misli li Grbin na Holy i njezinu izjavu o dotepencima? Najvažnije je da pogleda oko sebe

- Očito je diskriminacija postala neki novi trend i on očito daje neki doprinos tome, poručio je Plenković
23. veljače 2021. u 16:38 38 komentara 1975 prikaza
Svečano otvorenje Adriatic
Business Centra u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravi danas u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji. U izjavi za medije dao je podršku zadarskom županu Božidaru Longinu i gradonačelniku Branku Dukiću, a komentirao je i komentar Peđe Grbina, koji ga je nazvao nositeljem diskriminacije.

Zagreb: Plenković i Vujčić dali izjave nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura PREMIJER U ŠIBENIKU Plenković: Grbinova izjava je jadna, patetična, kriva i politički promašena

- Samo sam usput vidio taj naslov, nisam shvatio elaboraciju. Misli li Grbin tu na Holy i njezinu izjavu o dotepencima, na gospodina Klisovića koji govori o Hercegovcima? Najvažnije je da pogleda oko sebe, svoje oktroirane kandidate i kakve poruke šalju građanima Zagreba. Očito je diskriminacija postala neki novi trend i on očito daje neki doprinos tome - poručio je Plenković iz Zadra.

Upitan je i za komentar na potez portala Index koji od čitatelja traži da se prilikom ulaska na njihove stranice izjasne jesu li čovjek ili član HDZ-a.

- Ja najprije očekujem od brojnih dušebrižnika, moralizatora i ostalih koji sigurno ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na takve pojave, pojave diskriminacije i pojave govora mržnje. Mislim da bi to bilo blagotvorno za društvo jer ta vrsta šutnje traje sada jedno desetak dana, a ja sam siguran da će svi dušebrižnici na to reagirati - odgovorio je Plenković.

Ranije danas dao je izjavu i u Šibeniku. Govoreći o izboru predsjednika Vrhovnog suda, rekao je da ne vidi problem da bilo tko od pravnih stručnjaka ne podnese svoju kandidaturu. - Moram priznati da mi cijela ta situacija djeluje nepotrebno - rekao je.

Komentirao je i cijepljenje, poručivši da je očito došlo do nekih devijacija.

-  Važno je da piramida bude dobro organizirana prema planu cijepljenje. Dobro je da nam pristiže veći broj cjepiva, što znači da ćemo u roku od pet tjedana procijepiti možda i 500 tisuća ljudi - rekao je.

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • ante7:

    Plenkoviću, zašto si ti šutio kad Thompsonu nije bilo dopušteno pjevati u Puli?

  • speed208:

    napuhani sroljo ajde se primi posla i ne trkeljaj....gotov si ionako ....istresaj se na svoje bliznjeako ti dozvole

  • creagan:

    Plenkoviću, jesi si cijepio tatu i mamu preko veze Pfizerom? Odgovori na pitanje.