Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U HDSSB-U

Šišljagić i Burić: Salapić je protuzakonito u Hrvatskom saboru

HDSSB
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/6
12.12.2016.
u 16:57

Šišljagić i Burić pozivaju MIP da, kako navode, u najkraćem mogućem roku ispravi tu nezakonitost i o tome izvijesti Hrvatski sabor

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i belišćanski gradonačelnik Dinko Burić zatražili su danas od saborskog mandatno-imunitetskog povjerenstva (MIP) da ispravi, kako drže, nezakonito imenovanje Josipa Salapića kao zamjenika zastupniku Branimiru Glavašu, koji je svoj mandat stavio u mirovanje, a u protivnom će pokrenuti tužbu pred nadležnim sudom.

U dopisu MIP-u navode kako je imenovanjem Salapića za Glavaševa zamjenika i odlukom MIP-a da su ispunjeni uvjeti za početak obnašanja dužnosti zamjenika zastupnika Josipa Salapića prekršen Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor, koji propisuje da se na "određivanje zamjenika primjenjuju odredbe o preferencijskom glasovanju", a ako na listi nema tako određenog kandidata koji bi zamijenio zastupnika, tada zamjenika određuje politička stranka.

Smatraju kako je tu odredbu HDSSB zanemario namjerno, a da je MIP po službenoj dužnosti to bio dužan uočiti te podsjećaju da su na listi HDSSB-HKS  za parlamentarne izbore njih dvojica, Šišljagić i Burić, po broju preferencijalnih glasova bili iza Branimira Glavaša, a ispred Josipa Salapića.

Ističu kako je takvom odlukom prekršen Zakon i onemogućena provedba volje birača jer mandat, na osnovi volje birača, ne pripada Salapiću već, kako navode, "drugoj osobi, kojoj je mjesto u Hrvatskom saboru".

Šišljagić i Burić pozivaju MIP da, kako navode, u najkraćem mogućem roku ispravi tu nezakonitost i o tome izvijesti Hrvatski sabor, a da će u suprotnom biti prisiljeni pokrenuti zakonom propisani postupak tužbom kod nadležnog suda.

>> Disidenti iz HDSSB-a: Naša politička bitka ne prestaje

Komentara 2

Avatar kravata
kravata
17:07 12.12.2016.

Eto jos jedne nesloge a zavrsit ce kao hsp.

GU
gunđo
18:11 12.12.2016.

Da imate malo obraza obojica bi se trebali kao i Glavaš povući iz politike i sa funkcija koje obnašate.Slavoniji treba jedna kvalitetna regionalna stranka ali sa pravim i istinskim borcima za razvoj Slavonije a ne foteljašima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije