Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje

Više od 80 posto hrvatskih građana radije bi regres nego CRO karticu

Kartice
Shutterstock
16.05.2017.
u 08:02

- CRO karticom se ne mogu platiti režije, rekao je jedan od zagovornika "cash-a"

Hrvatima je najmilija gotovina i ne impresionira ih činjenica da bi preko turističkog vaučera, CRO kartice, mogli dobiti 5000, a, teoretski, čak i 10.000 kuna. Više od 80 posto građana preferira, naime, regres, odnosno “cash” koji mogu trošiti kad, gdje i na što žele, pokazalo je istraživanje portala Mojposao provedeno među 1300 ispitanika.

“CRO karticom se ne mogu platiti režije”, “Svatko ima pravo trošiti svoj novac kako želi i u državi u kojoj želi”, “Naravno da bi bio bolji novac nego kartica koju mogu koristiti samo u Hrvatskoj, a ne i u inozemstvu”, neki su od komentara zagovornika regresa.

CRO kartica, koju Ministarstvo turizma namjerava uvesti kako bi se potaknula domaća turistička potrošnja, predviđa, naime, dirigirano trošenje; polovicu svote za smještaj, oko 30 posto za hranu i piće, a ostatak novca na muzeje, wellness i slično. Sve, dakako, unutar hrvatskih granica. Da bi to bio dobar model za zaposlenike, ali i za poslodavce smatra 12 posto ispitanika.

“Mnogima je teško odvojiti novac sa strane za odmor, a ovo je idealna prilika da si to svi priušte jer novac im je već na kartici. Njihovo bi bilo samo da odluče kada će i gdje ići”, jedno je od razmišljanja. Za pet posto anketiranih, pak, nema razlike između regresa i CRO kartice. S tim da bi mnogi voljeli mogućnost izbora. “Bilo bi idealno da zaposlenik može odlučiti želi li 1100 kuna regresa ili 1500 kuna na CRO kartici”, zaključuje jedan od ispitanika. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije