Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ STAR 8 GODINA

Vinkovački interventni policajac sa suprugom i četvero djece ide kod Plenkovića

Premijer Plenković dao izjavu za medije nakon sjednice Vlade
Davorin Visnjic/PIXSELL
01.02.2021.
u 09:51

Zamjenik županijskog povjerenika Sindikata policije Hrvatske Goran Baliban kaže kako je slučaj Kopčić klasičan primjer kako MUP ne poštuje pravomoćne presude nadležnih tijela prema kojima je Kopčić morao biti vraćen na radno mjesto u Interventnu postrojbu policije

Krunoslav Kopčić, djelatnik Interventne policije PU Vukovarsko – srijemske, danas je sa suprugom i četvero malodobne djece krenuo put Zagreba s ciljem da ga primi predsjednik Vlade RH Andrej Plenković kako bi ga upoznao s njegovim slučajem koji se proteže više od 8 godina. Potvrdio nam je to zamjenik županijskog povjerenika Sindikata policije Hrvatske Goran Baliban napominjući kako je slučaj Kopčić klasičan primjer kako MUP ne poštuje pravomoćne presude nadležnih tijela prema kojima je Kopčić morao biti vraćen na radno mjesto u Interventnu postrojbu policije.

– Umjesto na mjesto policajca Interventne postrojbe, gdje ga se po rješenju mora vratiti, njemu se nude druga radna mjesta pa čak i u OKC-u PU. Poslije svega postavlja se pitanje što će nam sudovi i nadležna tijela ako ih netko, u ovom slučaju PU Vukovarsko-srijemske, ne želi poštivati. Sve presude idu u korist Kopčića ali se pravorijek ne poštuje što je nedopustivo – rekao je Baliban.

Dodaje kako se Odbor poziva i na Odluku Ustavnog suda RH po kojoj se raspored djelatnika mora izvršiti sa danom kad je upravni postupak i započet, a kod Kopčića je ožujak 2013. godine dok mu je MUP dao Rješenje za PP Otok 2017. godine. Pojašnjavajući cijeli slučaj Baliban kaže kako je Odbor za državnu službu poništio Rješenje MUP-a iz 2017. godine kojim se Kopčića raspoređuje u PP Otok. Prije toga Odbor je također poništio i Rješenje MUP-a kojim su Kopčića 2013. godine rasporedili na najniže radno mjesto u postrojbi Interventne policije i to za 2-3 zvanja niže od onog koje je on tada imao. Rješenje Odbora iz 2020. godine MUP je zaprimio u travnju prošle godine sve do siječnja ove godine niti MUP niti PU nisu ništa poduzeli iako su po zakonu morali Kopčića  rasporedit na radnom mjesto u Interventnu postrojbu policije gdje je i bio 2013. godine. Treba znati i kako je u to vrijeme Kopčić bio i sindikalni povjerenik. Isto tako Kopćić je i otac šestero djece, od kojih je četvero školaraca, i više puta nagrađivani policajac. Unatoč svemu tome Kopčić je od travnja 2020. godine bez rasporeda.

Radi cijeloga slučaja Kopčić je išao i u Zagreb kako bi u MUP-u i Ravnateljstvu ishodio pravdu za sebe. Tamo je, kako doznajemo, obavljeno više razgovara, a između ostaloga se od njega tražilo da napusti Zagreb i ne vraća se više, prijetilo mu se otkazom, oduzimanjem djece… Poručeno mu je i kako se može opet žaliti pa će sve to trajati dodatnih 7-8 godina ali i da uzme neko drugo radno mjesto a onda od države naplati pola milijuna kuna. Kap je prelila čašu jer nije ispoštovan rok, za koji mu je rečeno da će biti vraćen u Interventnu policiju što su bili obvezni po zakonu.     

– Vezano za ovaj slučaj imamo par kilograma razne dokumentacije tako da je sve spremno za tužbu protiv MUP i načelnika Interventne postrojbe PU Vukovarsko-srijemske zbog psihičkog zlostavljanja. Vidjet ćemo kako će proći svi ovi razgovori i onda u dogovoru s njim odlučiti. MUP ćemo zbog mobinga i možda podnijeti kaznene prijave zbog počinjenja kaznenog djela povrede prava na rad i zlouporaba položaja i ovlasti. Kako god ovo je nedopustivo što se radi i mislim kako premijer i ministar Božinović moraju biti upoznati s time – rekao je Baliban.

Komentara 11

DU
Deleted user
10:18 01.02.2021.

Da ima dobru vezu nebi ni dobio otkaz. Svima su puna usta zakona a nitko ih ne poštuje.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
10:11 01.02.2021.

Kako će MUP poštivati zakone kad Vlada ne priznaje odluke Ustavnog suda?

FE
federicofernandez
10:40 01.02.2021.

Ima i drugih poslova koji su produktivni a on se uhvatio pendrecenja ljudi ( doduse i pendrecenje moze biti produktivno al prvo poceti od politicara)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije