Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARENA

Vidovnjak za skidanje uroka od žene uzeo 320.000 kuna

tarot
Foto: Frano Matić/PIXSELL
13.02.2015.
u 10:25

Gotovo dvije godine Ivan Komšić izvlačio je novac od prevarene žene. Komunicirali su SMS-ovima

Jedna SMS poruka s pitanjem zanima li je stanje o financijama, privatnom životu, poslu i budućnosti općenito, koja joj je poslana u listopadu 2011. godine s tarot-linije, 45-godišnjakinju iz okolice Zagreba stajala je na kraju više od 300.000 kuna, a “tarot-majstor”, 25-godišnji Ivan Komšić, optužen je zbog prijevare i uskoro će se naći na optuženičkoj klupi zagrebačkog Općinskog kaznenog suda.

Troškovi boravka

Naime, nakon što je 45-godišnja diplomirana ekonomistica primila ovu poruku, odlučila je odgovoriti protupitanjem hoće li dobiti na lotu, a stigao joj je odgovor kako bi zasigurno imala sreće u igrama na sreću, ali da su na nju bačeni dvostruki uroci. I tu je sve počelo. Muškarac koji joj je slao poruke predstavio se kao Tomislav i obećao joj je izraditi amajliju koja bi je trebala čuvati od uroka. Upozorio ju je da je očekuju zdravstvene tegobe, gubitak posla, a spomenuo joj je i probleme sa suprugom i djetetom. Kada je njezin suprug nakon mjesec ozlijeđen na radu, a ona je istodobno imala nekih problema na poslu, ova diplomirana ekonomistica povjerovala je upozorenjima. Tomislav je 45-godišnjakinji tada rekao da odlazi u Ljubljanu moliti se u jedan hram za njezinu obitelj i pritom je zatražio od nje da snosi troškove njegova boravka. Proces molitve traje dva do tri tjedna, a najduže nekoliko mjeseci – glasio je Tomislavov odgovor na pitanje koliko dugo traje proces molitve.

Iskorištavajući 45-godišnjakinjinu zabrinutost, Tomislav je u više navrata od nje tražio da se nađe s njegovim nećakom Lovrom i preda mu novac potreban za uklanjanje uroka, što je ona i učinila. U više navrata od studenog 2011. do kraja lipnja 2013. godine predala mu je tako ukupno 26.200 eura i 73.000 kuna, a tražio je i da mu kupuje neke stvari kako bi njihovom prodajom namaknuo novac potreban za podmirenje troškova nastalih njegovim boravkom u inozemstvu. Prevarena 45-godišnjakinja tako je 20. kolovoza 2012. godine na Tomislavovo inzistiranje kupila skupocjeni Rolex vrijedan 38.906 kuna i predala ga njegovu navodnom nećaku Lovri, a četiri mjeseca poslije za 6399 kuna kupila je i televizor Samsung te još četiri gume za automobil vrijedne 4647 kuna.

Nećak i vrač ista osoba

Takvo izvlačenje novaca, ukupno 319.714 kuna, trajalo je gotovo dvije godine, a 45-godišnjakinja je tada cijeli slučaj odlučila prijaviti policiji jer je posumnjala da je riječ o prijevari. Policija je na kraju otkrila da su sve poruke stizale s brojeva mobitela kojima se koristio 25-godišnji Komšić, a 45-godišnjakinja ga je i prepoznala kao “nećaka Lovru” s kojim se nalazila te mu predavala novac i kupljene predmete. Otkriveno je, dakle, da su Tomislav i Lovro ista osoba pa je protiv njega pokrenuta istraga. Sve okolnosti o tome kada je i kako podizala novac te se zaduživala da bi udovoljila svim Tomislavovim, odnosno Komšićevim zahtjevima, 45-godišnjakinja je detaljno ispričala tužiteljima, a Komšić nije želio reći ništa i branio se šutnjom.

Komentara 33

Avatar Bongozg
Bongozg
10:31 13.02.2015.

Ja jos uvijek ne shvacam koje kazneno djelo je on napravio.. Da li ju je prevario time sto joj nije skinuo uroke ili sto joj je uzimao pare? Za ovo drugo, ona je punoljetna poslovno sposobna osoba.. ako zeli davativati pare vidovnjacima, prosjacima na ulicama ili sl, njena stvar. Ako je ovo prvo, bilo bi potrebno da se sudski dokaze da urok nije skinut :) uglavnom, jedina ostecena osoba u ovoj prici je muz/suprug navedene

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
10:40 13.02.2015.

I za što je čovjek kriv?! Mi i jesmo korak do toga da nam se sudstvo počne baviti urocima.

MA
matador007
10:37 13.02.2015.

Svaka mu čast.Trebalo bi nju u zatvor,jer troši zrak,a gl..a kao top!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije