Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za mito

Prevarant iz Pule glumio zamjenika ministra u B. Luci i nudio poslove

\'Banja Luka 24.09.2010 Privodjenje Igora Knezevica iz Banjaluke kod koga je policija nasla oko pola kg heroina,radio stanicu,oruzje i eksploziv. Snimio:dejna Moconja\'
Dejan Moconja
25.09.2010.
u 13:09

Iskusni je muljator uspio navući trojicu muškaraca kojima se prestao javljati čim je dobio novce u ruke

Poznati prevarant Igor Zrnić, 38-godišnjak iz Pule, za kojim hrvatska policija već pola godine traga, uhićen je u Banjoj Luci zbog sumnje da je počinio najmanje tri, i to kakve, prijevare. Nudio je posao u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS lažno se predstavljajući kao zamjenik resornog ministra Slobodana Puhalca!

Nema pojma o prevarantu

– Od 5. do 23. rujna počinio je najmanje tri kaznena djela prijevare. Osumnjičeni je pronalazio lakovjerne građane koje je uvjeravao da radi u Vladi RS kao zamjenik ministra industrije, energetike i rudarstva. Slatkorječivim nastupom prilazio je žrtvama i obećavao im da ih može zaposliti u ministarstvu u stalan radni odnos ako mu isplate 3000 maraka (oko 12.000 kuna). Trojicu muškaraca uspio je navući na tu priču i čim bi im uzeo novac, jednostavno bi se izgubio, a žrtva bi izgubila svaki kontakt s njim – kažu u banjolučkoj policiji i dodaju kako se strahuje da je žrtava mnogo više. Slobodan Puhalac, ministar industrije, energetike i rudarstva RS, kaže da nije upoznat s ovim slučajem, ali navodi da je očigledno riječ o klasičnom prevarantu.

– To nije prvi slučaj. I kad sam radio u Sarajevu, pojavljivali su se slični prevaranti koji su se lažno predstavljali kao ministri. Riječ je o klasičnim kriminalcima i lopovima, a u takvim situacijama građani trebaju biti jako oprezni – savjetovao je Puhalac, ali očito za neke prekasno. Od travnja ove godine za Zrnićem traga i naša policija zbog više kaznenih djela prijevare. Upravo to vrijeme podudara se s njegovim dolaskom u BiH, a nastanio se u pograničnom području Gradiške.

U Hrvatskoj tri žrtve

Neslužbeno se moglo čuti da se Zrnić u Hrvatskoj tereti za tri prijevare teške 750.000 kuna. Prijevare su bile od veljače 2008. do studenog 2009. godine, i to nad J. B. iz Splita, kao i V. K. (60) i P. LJ. (35) iz Zagreba, u kojih je pronađena različita krivotvorena dokumentacija. Lažno prikazujući činjenice, Zrnić je uvjerio vlasnika zagrebačkog građevinskog poduzeća V. K. da ima dobra poznanstva u Istarskoj županiji i da mu može omogućiti izvođenje radova, što mu je naplatio 350.000 kuna.

Ključne riječi

Komentara 12

MI
Mirel
13:18 25.09.2010.

Ovaj momak je pravi kad ima budala nek mu i vjeruju, nije se rodio koji bi mene tako naivno navukao na tanak led, dok ima budala lopovi mogu da zive.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
13:25 25.09.2010.

200.000 kn nekome dati na ruke za obečanje:),svašta,kao i ona što je 40.000€ za Forex ,kmt 120% godišnje i još se naslika pred kamerama,a..tako im i treba...dok ima ovaca ima i novaca:).

FM
frigomontaza.mostar
23:00 29.07.2014.

znam ovoga varalicu neki mi je dan nudio nesto slicno ali nisam nasjeo na tu pricu dok nisam provjerio koje i sta......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije