Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG SPORNE SNIMKE

VIDEO Ruse razljutio posjet američkog senatora Kijevu: Izdali nalog za njegovo uhićenje

U.S. Senator Graham attends a meeting with Ukraine's President Zelenskiy in Kyiv
Foto: Ukrainian Presidential Press Ser
1/3
29.05.2023.
u 17:09

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo je izdati nalog za uhićenje američkog senatora vikend nakon što je je Ukrajina objavila snimku njegovog posjeta u kojoj je kratko poručio kako ''Rusi umiru'', i to uz smješak na licu

Rusija je izdala nalog za uhićenje američkog senatora iz redova Republikanaca Lindseyja Grahama, i to nakon njegovog posjeta Kijevu prošloga petka. Rusko ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo se za ovaj potez jer je Ukrajina objavila snimku Grahamovog posjeta u kojoj je senator kratko poručio kako ''Rusi umiru'', i to uz smješak na licu. 

- Ovo je najbolje potrošen novac ikad - poručio je Graham za vrijeme sastanka sa Zelenskim koji je govorio o vojnoj pomoći koja je dosad stigla iz SAD-a. - Danas je 457. dan rata koji je trebao trajati samo tri dana. Vaša zemlja me oduševljava. Podsjećate me na bolju verziju nas u SAD-u. Postojalo je vrijeme u SAD-u kada smo i mi bili ovakvi - bilo je ili borba do slobode ili smrt - poručio je Graham ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom, koji mu je odgovorio kako ''su sada Amerikanci slobodni, a bit će i Ukrajinci''. - Tako je, a Rusi umiru - nadovezao se Graham. 

Ova snimka koju je objavila Ukrajina izazvala je oštre reakcije u Kremlju, s ruski državni mediji pozivali su na likvidaciju Grahama. Daily Mail prenosi si kako se čini da je Grahamova izjava ipak bila izvučena iz konteksta - u punoj snimci senator je zapravo poručio kako je pomoć Ukrajini bila dobra investicija za budućnost, a ne ''smrt Rusa''. Bez obzira na to, Rusi su odlučili izdati nalog za uhićenje ovog ponedjeljka te pokrenuti istragu vikend nakon njegovog posjeta Ukrajini. 

VEZANI ČLANCI:

O cijeloj situaciji oglasio i sam senator Graham, navodeći kako će taj nalog ponosno nositi. ''Nosit ću nalog za uhićenje kojeg je Putinova koruptirana i nemoralna vlada izdala kao počasnu medalju. Veliku mi radost daje činjenica da moja predanost pomoći Ukrajini je izazvala veliku ljutnju Putinovog režima. Nastavit ću stajati uz i za slobodu Ukrajine dok svaki ruski vojnik ne bude izbačen s ukrajinskog teritorija - poručio je Graham.

- I na kraju, imam prijedlog za moje ruske 'prijatelje' koji me žele uhititi i suditi mi jer sam Putinov režim nazvao ratnim zločinom: predat ću se vlastima Međunarodnog kaznenog suda ako to i vi učinite. Vidimo se u Haagu! - dodao je Graham. 

>> VIDEO Kijevske vlasti objavile snimku štete nakon granatiranja grada

Komentara 3

FR
franco1
00:21 30.05.2023.

Mozda se cini bezazleno, ali nije. Svaki put kada senator odluci putovati negdje, morace dobro provjeriti postoji li mogucnost njegove uhidbe na osnovu ruske tjeralice. Isto tako, poruka njemu i ostalim njegovim kolegama koji imaju dobre poslove sa Kinom i mlate lovu peko kineskih kompanija i lobiranja. Ukoliko odluce putovati u Kinu, a dosta ih tamo putuje jer ugovaraju poslove, Kina ce ih sigurno zadrzati, mozda ne nuzno i izruciti, ali moze im raditi gadne probleme jer Kinezi ce postupati prema Ruskim uhidbenim nalozima.

DI
Dimnjak
17:20 29.05.2023.

Takvo je američko stajalište već odavno. Nije ih bilo briga za stanovnike Vijetnama, Koreje, Libije, Sirije...

FU
Fusnota
17:12 29.05.2023.

Samo još jedna runda za društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije