Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

VIDEO Pukovnija Azov objavila novu snimku brutalnog ruskog napada na Azovstal

Foto: Twitter Pukovnija Azov
1/6
05.05.2022.
u 20:10

Mariupolj i njezini branitelji postali su jedan od simbola rata u Ukrajini,

Ukrajinska pukovnija Azov objavila je na društvenim mrežama snimku ruskog napada na čeličanu u Mariupolju u kojoj se nalaze civili i pripadnici ukrajinske vojske.

- Juriš na Azovstal se nastavlja! Branitelji drže tvornicu pod jakom vatrom. Neprijatelj koristi zrakoplove, topništvo i pješaštvo - navode.

 

Simbol rata

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Mariupolj kao strateška točka se našao pod žestokom paljbom ruskih snaga. Usprkos očekivanjima mnogih, grad nije pao. Međutim, sravljen je sa zemljom, a brojni civili i branitelji grad spas su pronašli u čeličani Azovstal koja je prije rata bila jedna od najvećih tvornica u Europi.

Mariupolj i njezini branitelji postali su jedan od simbola rata u Ukrajini, a nakon tjedana neuspješnih dogovora evakuacija civila iz čeličane počela je u subotu na nedjelju.

Po prekidu privremenog primirja, Rusi su nastavili žestoko napadati čeličanu. A ruski predsjednik Vladimir Putin danas je pozvao Ukrajinu da naredi svojim borcima da polože oružje i predaju se.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Žena čiji je slučaj potresao Hrvatsku: Doktor me pitao 'Biste li ubili dijete s tumorom koje ima 2 godine?'

Ključne riječi

Komentara 9

AT
ATG
21:01 05.05.2022.

Nigdje ni slova kako su hrabri Azovci tražili razmjenu civila za hranu i lijekove?

IM
imeme
20:58 05.05.2022.

Cuj da grad nije pao, a u svim stranim wikipedijima pise da je grad pod ruskom kontrolom, sto znaci da je pao. Nitko ne spominje ove miseve u rupi, oni moraju izici, i predati se, to se podrazumijeva. Cak wikipedijaa lijepo pise da je grad tradicionalno vecinsko rusko jezicno podrucje, i indirektno tumaci citateljima da je to Ruski teritorij i da su ljudi zlostavljeni u svojoj kuci na svojoj zemlji kao i Hrvati u Bosni i Hercegovini. To je sve ista ekipa sto hara svijetom i krade ljudima svoju zemlju, kako u Ukrajini tako i u Bosni i Hercegovini i u citavoj Europi i svijetu.

SB
sinisa.budimir.18
20:45 05.05.2022.

Nek se predaju !? Ili bar puste civile nego da ih koriste kao zivi štit !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije