Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET U VINOGRADSKOJ

Vatavuk podnio neopozivu ostavku: Ministar Beroš je imao dvojbe oko smjene Dijane Zadravec

Zagreb: Vatavuk podnio neopozivu ostavku
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
18.06.2021.
u 13:57

Upravno vijeće KB-a Sestre milosrdnice sastat će se u ponedjeljak, doznajemo, kada bi trebao biti izabran novi ravnatelj

Uoči sjednice Stručnog vijeća KB-a Sestre milosrdnice, izašla je neslužbena informacija da je v. d. ravnatelja, prof. dr. Zoran Vatavuk podnio neopozivu ostavku. 

Novi ravnatelj u Vinogradskoj birat će se već u ponedjeljak. Upravno vijeće KB-a Sestre milosrdnice sastat će se u ponedjeljak, doznajemo, kada bi trebao biti izabran novi ravnatelj. 

Vatavuk je kazao da mu je povrijeđena čast i ravnateljska funkcija i to zato što je ministar zdravstva Vili Beroš navodno njemu iza leđa dva puta primio Dijanu Zadravec nakon što je smijenjena s mjesta pročelnice te nakon što je dobila opomenu pred otkaz. 

– Poslije kraćeg razgovora s ministrom, shvatio sam da on ima dvojbe oko smjene Dijane Zadravec. Odlučio sam odstupiti od ove za mene privremene funkcije i pomoći ministru u odabiru kome će se povjeriti. Tu su vam kolege radiolozi koje sam poznavao otprije, Kalousek je spasio godišnje mnogo života novom tehnologijom – kazao je Vatavuk u obraćanju javnosti. 

– Rekao sam još prije da mi pozovu dr. Čulu da ga vidim. Kada smo popričali, shvatio sam da mu kao rukovoditelj samo trebam pružiti ruku pomoći. Ovo su ljudi na kojima sam ja gradio svoju snagu i da izdržim ovih uistinu burnih mjesec dana – nadodao je. 

Nakon toga se obratio i dr. Vladimir Kalousek, optužen od Dijane Zadravec .

– Moram odgovoriti na niz izrečenih optužbi. Zadravec nam je rekla da krademo materijale, a ona te materijale nije mogla dobiti slučajno. Na naše pritužbe da nemamo materijale u hitnoj službi, započinje optužbe prema meni. Otkad je Zadravec postala predstojnica 2016. godine, bila je u sali četiri puta. Da je ikada pitala za te materijale, odgovor bi i dobila. Takav ''višak'' se nalazi u ormaru pod ključem. Da nismo imali taj višak, ne bismo mogli spasiti sve ljude koje smo operirali – kazao je. 

– Zašto smo imali nekompetentnu predstojnicu, to morate pitati one koji su je tamo stavili. Prema nama dostupnim podacima, cijele je godine pročitala 200 nalaza. Pokrenuli smo privatne službe za klevetu. Javnost treba znati da je Zadravec sama tražila dozvolu za rad privatno i da je to i drugima potpisivala. Baca pijesak u oči kako javnost ne bi gledala njena djela – nadodao je.  

Zadravec traži podršku ministra, a nakon saslušanja u Saboru u ponedjeljak kazala je kako se ne boji za svoju funkciju jer je predala jasnu dokumentaciju koja ukazuje na kriminal u bolnici.

VIDEO Dijana Zadravec saslušana u Saboru: Ovo su dokumenti koji dokazuju korupciju u Vinogradskoj

Komentara 23

PP
Preodgojen_Povratnik
14:34 18.06.2021.

Drzavne bolnice. 1. Borba za poziciju 2. Pristup lovi 3. Jacanje ega 4. Pacijent

LI
liliZG
14:07 18.06.2021.

U svom tom pranju prljavog veša, ja se samo nadam da nisu zaboravili na malog, bolesnog čovjeka koji je prisiljen njima doći po pomoć

PV
prcko.vitamincic
15:02 18.06.2021.

Svoju mržnju, svoj poraz ispaliti će po jadnim pacijentima koji su prepušteni na milost i nemilost, zamislite morate ići na zračenje na kemoterapiju a dočekaju vas ljuti i srditi onako odrade vas kao preko one stvari. Koja tuga i žalost. Koliko sam puta do sada pisala, zdravstvo bi nam trebalo biti najvažniji stup društva. Ne preostaje ništa drugo nego pomoliti se da dragi Bog prosvijetli pamet i da se konačno krene pošteno i pravedno za dobrobit Hrvatskog čovjeka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije