Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osijek

Uzrok eksplozije nije eksplozivna naprava, jedna žena i dalje kritično

požar, eksplozija, osijek (1)
Foto: JVP Osijek
1/4
29.05.2011.
u 13:01

Stanje Danijele V. je i dalje izuzetno teško. Priključena je na aparate koji dišu za nju. Ružica K. je stabilno.

Plan je bio u subotu završiti s čišćenjem prostorija bivše osječke tvornice žigica Drava i točno u podne proslaviti preseljenje u pogon u Brijest. Umjesto slavlja, pet djelatnica tvrtke Drava International završilo je zbog eksplozije u bolnici. Danijela Valkai (33) iz Luga i Ružica Kistoth (50) iz Korođa s teškim ozljedama.

– Stanje Danijele V. je i dalje izuzetno teško. Priključena je na aparate koji dišu za nju. Ružica K. je stabilno – kazao je voditelj odsjeka jedinice za intenzivno liječenje KBC-a Osijek dr. Josip Ivić.

Policijskim očevidom, rekao nam je glasnogovornik PU osječko-baranjske Marko Ćaleta, isključena je mogućnost da je uzrok eksplozije vojno-formacijsko sredstvo ili eksplozivna naprava.

Stvarni uzrok utvrdit će se vještačenjem izuzetih tragova u Centru za krim vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Do tada se, dodaje, neće prejudicirati s mogućom odgovornošću vlasnika tvrtka pa i drugih koji su ondje skladištili razne materijale.

>>Pet žena stradalo u eksploziji u bivšoj tvornici žigica

Komentara 2

OB
-obrisani-
17:48 29.05.2011.

Naravno burić i kompanija nemaju vremena da se pozabave stvarnim problemima grada ali imaju za skupljanje jeftinih političkih bodova.

ST
Stole1
19:47 03.06.2011.

Uzrok eksplozije su vjerojatno oksidirajuće soli ili možda njihove smjese sa gorivom koje se koriste u izradi šibica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije