Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA VLADE

Plenković: Cilj je povećati plaće, a istodobno ne smanjivati uplate građana u mirovinski sustav

Zagreb:  212. sjednica Vlade RH održana je u NSK
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
04.05.2023.
u 15:56

Nastavit ćemo s novim krugom porezne reforme koja ima za cilj povećati plaće u Hrvatskoj. Pozivam sve da se strpe još neko vrijeme dok se na razini u potpunosti ne usuglasimo oko paketa, rekao je premijer Plenković

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se sjednica Vlade. Na dnevnom redu je Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona kao i Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o alternativnim investicijskim fondovima. 

Prije sjednice Vlade premijer Andrej Plenković upisao se u Knjigu žalosti u sjećanje na bivšeg predsjednika Vlade Nikicu Valentića. 

 

- U ime Vlade želim izraziti sućut premijerki Srbije Ani Brnabić. Izuzetno nam je žao, upućujemo sućut obiteljima poginulih - rekao je premijer Plenković. 

Premijer je komentirao i najavu nove porezne reforme. 

- Učinili smo značajne iskorake u poboljšanju materijalnih prava i uvjeta radnika. Dizali smo iznos minimalne neto plaće, ona je za 229 eura viša u odnosu na početak mandata. Prosječna neto plaća u veljači je 1106 eura što znači da je od 2016. povećana za 48 posto. To je najbolji odgovor onima koji čuju kritike na pitanje povećanja plaća. Na tom području smo brojnim rasterećenjima, reformama učinili velike korake naprijed. Na tom tragu kao i dosad ćemo nastaviti s novim krugom porezne reforme koja ima za cilj povećati plaće u Hrvatskoj. Pozivam sve da se strpe još neko vrijeme dok se na razini u potpunosti ne usuglasimo oko paketa. Cilj ove politike je povećati plaće, a istodobno ne smanjivati uplate odnosno doprinose naših građana u mirovinski sustav - rekao je Plenković. 

Komentara 5

DU
Deleted user
22:43 04.05.2023.

Izbori su druge godine. Treba ljude hraniti nadom. I tako vec trideset godina.

NE
NervozniPoštar
23:14 04.05.2023.

Cilj je nahraniti vuka tako da koza ostane cijela.

Avatar gusjenica
gusjenica
21:00 04.05.2023.

Da li ćete pustiti da umirovljenici budu željni dobroga ručka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije