Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJENA ZAKONA

Uskoro kreće kažnjavanje onih koji ne poštuju mjere, Božinović otkrio detalje

Zagreb: Konferencija za medije Stožera civilne zaštite RH
Matija Habljak/PIXSELL
27.11.2020.
u 12:14

Naveo je kako će nakon što na snagu stupe nove mjere, inspektori i policija biti vidljiviji u onim objektima gdje se očekuje dolazak većeg broja ljudi, kao što su trgovački centri.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na današnjoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio je izmjenu
Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. To bi značilo da bi se moglo kažnjavati fizičke osobe za nepoštovanje donesenih epidemioloških mjera. 

– Što se tiče izmjene Zakona, mislim da je danas sastanak radne skupine Odbora na kojem će se o tome raspravljati. Mi smo htjeli da se kazne izbjegnu. Zbog one manjine koja ne sluša mjere, a sve ih je manje, uskoro ćemo promijeniti taj dio o nekažnjavanju fizičkih osoba u Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti – kazao je Božinović. 

Upitan o tome da pojasni, kazao je: – Sigurno je da će to biti malo ozbiljnija kazna. To bi bile kazne koje bi, po mom sudu, trebale biti mandatne. One bi se trebale izricati na licu mjesta. Bit će napravljen prijedlog koji će biti upućen Vladi te koji bi potom trebao ići u hitnu proceduru u Sabor. 

Naveo je kako će nakon što sutra na snagu stupe nove mjere, inspektori i policija biti vidljiviji u onim objektima gdje se očekuje dolazak većeg broja ljudi, kao što su trgovački centri.

Upitan o tome kakav je plan za blagoslov kuće, ministar Božinović otkrio je kako je razgovarao s nekim biskupima i nadbiskupima. 

– Neki su mi rekli da su odustali od blagoslova kuća. Mislim da je to dobra odluka – istaknuo je. 

VIDEO: Andrej Plenković o novčanim kaznama za nepridržavanje mjera: "Ako će se neki među nama ponašati bezobzirno i ugroziti druge, onda mi moramo posegnuti za mjerama koje će imati sankcije."


 

Komentara 105

AA
Aartur
12:23 27.11.2020.

Forsirati i lockdown i kazne je sumanuto. Čovjeku kojemu je zabranjeno raditi, ovršen je i na rubu egzistencije kazna može biti samo okidač za žutu minutu

ME
mentar
12:26 27.11.2020.

Uvijek po istoj šabloni-red panike,red straha,nove mjere,nova kažnjavanja,propaganda cjepiva.Kruha i igara 21st.

K1
Kone_1
12:41 27.11.2020.

Lagani fasizam i policijska drzava. Nadam se da mi nece doci i staviti me na crnu listu dok cu se zabavljati u kinu i remetiti javni red i mir

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije