Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA CIBONA-SALOON

USKOK obustavio istragu protiv Lovrića, Telinca, Kolarića te tvrtke Klokan

Ivica Lovrić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
27.06.2016.
u 18:30

U jednom djelu te priče, onom koji se odnosi na Šarićev transfer, Lovrić je nedavno optužen zajedno s Josipom Klemmom, a ta optužnica još nije pravomoćna

USKOK  je obustavio istragu protiv Ivice Lovrića, Željka Telinca, Tomislava  Kolarića  i trgovačkog društva Klokan u kojoj su se sumnjičili za zloporabu  položaja  i  ovlasti  te  zloporabu  u  gospodarskom poslovanju. Riječ je o  slučaju  koji  se  istraživao  u  sklopu  priče o poslovanju Cibone, zakupu  diskoteke  Saloon  te transferu Daria Šarića.

U jednom djelu te priče, onom  koji  se  odnosi  na  Šarićev transfer, Lovrić je nedavno optužen zajedno s  Josipom  Klemmom,  a ta optužnica još nije pravomoćna. U tom slučaju Lovrić se  tereti  da je s Klemmovim poduzećem sklopio ugovor o zajmu 550.000 eura  za  pokrivanje  transfera  košarkaša Daria Šarića. Cibona se obvezala da će  zajam vratiti uz  osam  posto  kamata,  ali  i  da će Klemm dobiti znatan  postotak  od  transfera.  Do realizacije ugovora nije došlo jer je raskinut zbog sumnje da je lihvarski pa je Klemm tužio Cibonu. Što se tiče optužbi u odnosu na koje je istraga  protiv  Lovrića  obustavljena, Lovrić  se  sumnjičio  da  je  od  rujna 2012. do 2014., kao  pročelnik  Ureda  za  za  obrazovanje,  kulturu  i  sport te predsjednik KK  Cibona,  tvrtki  Klokan,  čije su odgovorne osobe bile Telinec i Kolarić, u  podnajam dao  diskoteku  Saloon i  to  bez plaćanja zakupnine.

USKOK je u  trenutku  kada  je  pokrenuo  istragu  protiv te trojice, u studenom 2014.,  smatrao  da je na taj način KK Cibona oštećena za 129.430 kuna. No godinu i  pol dana poslije, protiv Lovrića, Telinca i Kolarića  obustavili su istragu  jer  iz  provedenih  dokaza nije proizašlo da je Lovrićevo ponašanje  “bilo  uzročno-posljedično povezano s pribavljanjem koristi KK Cibona”. Naime, dok  se Lovrić u istrazi branio šutnjom, Kolarić i Telinec su porekli počinjenje  djela,  te  su  naveli  da u stvarnosti nije oštećena KK Cibona već njihovo  društvo  Klokan.  Pojasnili  su  da ni oni ni njihovo društvo u zakupljenom  prostoru  nisu mogli obavljati nikakve djelatnosti, već su iz tog prostora,  u  koji  su  kako  su  rekli, investirali, morali izaći, obzirom da se u to  vrijeme  vodio  parnični  spor  između  KK  Cibone  te  Vlahe Srezovića oko  vlasništva  nad poznatom diskotekom. Taj je spor okončan lani u Srezovićevu  korist.  Iako su se Telinec i Kolarić na početku sumnjičili da su potaknuli  Lovrića  da njihovoj tvrtki u podnajam bez plaćanja zakupnine da Saloon, to  istragom  nije utvrđeno, pa je ona na koncu okončana. Inače, dok je bio pod  istragom   Telincu  je  u  prosincu  2015.  netko   zapalio  BMW.  Motiv  i  počinitelj, još uvijek nisu poznati.

>> Šarićev transfer - dobar poslovni potez ili pravi zelenaški ugovor

Komentara 3

Avatar maxist
maxist
17:28 28.06.2016.

Degradacija pravde je ušla na velika vrata i vlada terenom-državom ! Saloon je oduvijek u mutljavim poslovima a Srezovići se ponašaju kao da su ga naslijedili po prvom rodnom redu ili platili u kešu !!? Sportski transferi su magija svoje vrste i očito leno u najvišim krugovima........gdje se vrte milijuni nitko ne trepi konkurenciju i svjedoke..

RI
rikavac
23:09 27.06.2016.

Klemm upetljan opet u neku aferu?Zar je moguce taj veliki Hrvat veliki domoljub branitelj posten koji je se borio za svoja prava u satoru.Nije to taj Klemm to mora da je neki drugi jer domoljubi to ne rade oni vole svoju drzavu.

MX
Mister X
21:11 27.06.2016.

Kako bi bilo da se netko ili nečiji uskok odlući i da preispita vrhušku Europe u Briselu da vidite kolika se lova tamo smuva i koja je to korupcija ; ako ne u najmanju ruku garantirani "štetni ugovori" I nitkoo u zatvor od pametnih dokle demokracijo ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije