Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
teret ivice lovrića

Šarićev transfer - dobar poslovni potez ili pravi zelenaški ugovor

dario šarić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.11.2014.
u 08:03

Lovriću se na teret stavlja transfer mladog, iznimno talentiranog košarkaša Darija Šarića...

Kaznena djela zbog kojih je USKOK otvorio istragu protiv Ivice Lovrića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, gledana iz drugog kuta – onog iz kojega ih vidi obrana – poslovne su aktivnosti koje ni po čemu ne bi smjele biti sporne. Lovriću se na teret stavlja transfer mladog, iznimno talentiranog košarkaša Darija Šarića.

Spornim se smatra što je Lovrić kao predsjednik KK Cibona od Klemm Securityja posudio 550.000 eura da bi Šarića doveo u Cibonu. Problematizira se što je posudba bila uz kamatu od osam posto i proviziju od 50.000 eura za Klemma. No, taj ugovor nije realiziran jer je skupština Cibone zaključila da je lihvarski i pokrenula postupak. Ugovor, dakle, nije u tom obliku ostvaren, a oni koji smatraju da Lovrić nije učinio ništa loše navode da je upravo Šarićev transfer najbolji posao koji je Cibona ikada sklopila. Naime, Šarić je došao u Cibonu s ugovorom po kojemu, ako ga jednostrano prekine, klub dobiva odštetu od 1,2 milijuna eura. U lipnju ove godine Šarić je prešao u turski klub Anadolu Efes, što je za Cibonu bila lijepa zarada jer joj je navodno ostalo oko 600.000 eura. Oni koji brane Lovrića tvrde da se u ovom slučaju može govoriti samo o uspješnom poslovnom potezu.

U dijelu optužbe koji se odnosi na davanje diskoteke Saloon u podnajam tvrtki Klokan, također ne vide argumente za kriminal. Poznato je, naime, da je Saloon Porezna uprava zatvorila još početkom 2012. godine jer je vlasnik kluba Vlaho Srezović nagomilao porezni dug. S druge strane, Cibona je tužila Srezovića jer u više od 40 godina, koliko je držao Saloon, nije platio ni kune najamnine. U pozadini je još i vlasnički spor. Na ime ulaganja u klub i njegova proširivanja, Srezović polaže na njega vlasnička prava, ali Grad to osporava, tim prije što je u njegovu vlasništvu zemljište na kojemu je Saloon. Činjenica je da je Cibona klub iznajmila tvrtki Klokan u vlasništvu Željka Telinca i Tomislava Kolarića koji su namjeravali otvoriti ondje narodnjački klub. No, Lovriću sklona strana ističe da je sve to propalo jer Klokan nikada nije uspio ući u Saloon. Ne razumiju zašto se kazneni postupak vodi protiv Lovrića, a ne protiv Srezovića koji nikada nije platio najam, niti je državi plaćao poreze.

Foto: Boris Ščitar/Večernji list i Reuters/Pixsell

>>Lovrić ponudio 200.000 kn jamčevine, sud traži 400.000

>>Ivica Lovrić pod istragom zbog transakcija Zagreba i Cibone

Komentara 34

Avatar comandante
comandante
08:47 16.11.2014.

Zašto ne napišete pravu istinu ako već pišete, Klemmm je trebao dobiti uz 8% kamate i pola od razlike odštete od visine njegovog dijela do 1,2 mil.Eura koliko je iznosila cijlokupna otštetna klauzula, dakle ako se Klemmmmu vrati njegovih 550000 +8% kamate imao je pravo na jos cca 300000 eura i to je nedavno izjavio da se on mislio toga dijela odreći, ali samo mislio naravno. Dakle, čisto kamatarenje, nije tu sporna kamata od 8% ali pitam se kome je namijenjeno tih 300000 eura bonusa i tko daje pravo nekom Lovriću da potpisuje takve ugovore u ime legendarnog gradskog, državnog tima. Kada bude imao svoj klub onda neka potpisuje

Avatar Vrijeme
Vrijeme
08:38 16.11.2014.

"Cibona je tužila Srezovića jer u više od 40 godina, koliko je držao Saloon, nije platio ni kune najamnine"...........Halooooo,....mislim,...kako je ovako nesto moguce, osim ako nije udbaska igra?

2X
2Xgeneral
08:16 16.11.2014.

svi poslovni potezi klana matana mikija ( sa zemljacima ) su vrhunski poslovni projekti za rodjake, kumove, pajde, poslušnike i dupeljupce - za ljude bez moralnih načela i imalo samopoštovanje i odgovornosti za zajednicu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije