Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u Posavinu

Uručeni ključevi kuća za osam hrvatskih povratničkih obitelji

Obnova kuća
Vlada RS
06.06.2018.
u 16:29

U sklopu istog će projekta u idućih nekoliko dana biti uručeni ključevi obnovljenih kuća za još jedanaest hrvatskih obitelji na području općine Pelagićevo

U Bosanskom Brodu uručeni su ključevi kuća za osam hrvatskih povratničkih obitelji. Kuće su izgrađene u okviru 1,12 milijuna kuna vrijednog projekta rekonstrukcije stambenog fonda, koji se financira iz kredita Saudijskog razvojnog fonda. Ključeve je povratnicima uručio ministar izbjeglih i raseljenih osoba u Vladi Republike Srpske Davor Čordaš.

Dvije kuće izgrađene su u gradu Bosanskom Brodu, a preostalih šest u hrvatskim selima Koraću, Gornjim Močilama i Novom Selu. U sklopu istog će projekta u idućih nekoliko dana biti uručeni ključevi obnovljenih kuća za još jedanaest hrvatskih obitelji na području općine Pelagićevo. Neke od obitelji kojima su obnovljene kuće u ovu su se općinu vratile još prije sedam ili osam godina, ali živjele su u dotrajalim i derutnim objektima koji su prokišnjavali. Sada su im napokon omogućeni uvjeti za život dostojan čovjeka. - Ovaj je projekt od velike važnosti za naše povratnike s obzirom da se u zadnje vrijeme opet javlja velik interes za obnovu i povratak u Bosansku Posavinu.

Taj interes osobito je izražen među starijim obiteljima, koje zahvaljujući manjim troškovima života u BiH mogu solidno živjeti od svojih mirovina i poljoprivrede. Veseli nas što se u ovom slučaju doista radi o održivom i trajnom povratku – rekao je predsjednik bosanskobrodskog Općinskog vijeća Ivo Mijić. Kako doznajemo, u bosanskobrodskoj općini uskoro će biti obnovljeno još 38 kuća donatorskim sredstvima iz Regionalnog stambenog programa BiH.

Obnova kuća
1/12

Komentara 1

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:51 06.06.2018.

Hrvatski povratnici u Posansku Posavinu moraju biti prije svega zahvalni Ocu Domovine, Vrhovniku i Mesiji Franji koji ih je deportirao u Hrvatsku iz njihovih starih kućeraka, da bi se sada ovi, nakon četvrt stoljeća, vratili na svoju rodnu grudu, uu nove vile sa svim komforom. Ne treba se stoga čuditi što naši vjerodomoljubi u cijelom svijetu pjevaju svom spasitelju pjesmu: Sliku tvoju ljubim, šapćem tvoje ime, vjetar nosi riječi, Franjo ne zaboravi me!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije