Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušten uz jamstvo

Ukinut pritvor bivšem vojnom policajcu HVO-a

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
09.04.2018.
u 14:08

Iz Suda je priopćeno kako će, prema rješenju donesenom 28. ožujka, optuženi biti pušten na slobodu nakon ispunjenja uvjeta, a mjere zabrane obuhvaćaju i zabranu putovanja.

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane uz prihvaćanje ponuđenog jamstva od 400 tisuća kuna bivšem pripadniku vojne policije HVO-a Alminku Islamoviću, optuženom za sudjelovanje u nezakonitom zatvaranju, ubijanju te tjelesnom i psihičkom zlostavljanju civila srpske nacionalnosti na području Broda u BiH od ožujka do listopada 1992. godine.

Iz Suda je priopćeno kako će, prema rješenju donesenom 28. ožujka, optuženi biti pušten na slobodu nakon ispunjenja uvjeta, a mjere zabrane obuhvaćaju i zabranu putovanja. Islamović (57) je rođen u Slavonskom Brodu i hrvatski je državljanin, a u pritvoru se nalazio od 27. listopada prošle godine.

Prema navodima optužnice, Islamović je sudjelovao u protuzakonitom zatvaranju srpskih civila, njihovom ubijanju, fizičkom i psihičkom zlostavljanju, pljačkanju i paljenju imovine srpskog stanovništva te paljenju i uništavanju kulturnih, povijesnih i religijskih spomenika na području općine Bosanski Brod.

U optužnici stoji kako su žrtve zločina što su ih počinili on i ostali pripadnici HVO-a zlostavljane i premlaćivane u podrumu policijske postaje u Bosanskom Brodu i drugim objektima u kojima su nezakonito bili zatočeni srpski civili. Islamović je uhićen 25. listopada prošle godine na graničnom prijelazu Bijača kod Ljubuškog.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije