Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpisan ugovor

Hrvatske županije Dodiku obnavljaju kuću

obnova kuća u RS
Foto: Ured dopredsjednika RS
11.02.2018.
u 15:09

Nakon Hrvata u Republici Srpskoj, na red su došli i oni u Federaciji BiH, pa su tako ovih dana potpisani ugovori o obnovi kuća višečlanih obitelji Ante Dodika i Saše Antunovića iz Vareša

Nova dva ugovora potpisana su u sklopu humanitarnog projekta "Jedna hrvatska županija - jedna obnovljena kuća u BiH", kojeg provode dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković i Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine.

Nakon Hrvata u Republici Srpskoj, na red su došli i oni u Federaciji BiH, pa su tako ovih dana potpisani ugovori o obnovi kuća višečlanih obitelji Ante Dodika i Saše Antunovića iz Vareša, koje sada u veoma lošim uvjetima žive u Kiseljaku. Dosad je u sklopu akcije potpisano trinaest ugovora, a cilj je da svaka hrvatska županija donira novac za obnovu jednog u ratu porušenog stambenog objekta u Bosni i Hercegovini, u koji bi se onda vratili izbjegli i raseljeni Hrvati.

- Zadovoljan sam što se većina hrvatskih županija već odazvala pozivu za sudjelovanje u projektu. Nadam se da će se i uključiti preostale i da ćemo do kraja akcije uspjeti obnoviti dvadesetak kuća onima kojima je to najpotrebnije – istaknuo je Jerković. Prema njegovim riječima, ugovore o financiranju obnove kuća hrvatskih povratnika uskoro bi trebali potpisati i župani Brodsko-posavske, Osječko-baranjske županije te Koprivničko-križevačke županije, a u akciju su se uključile i neke općine te poduzetnici.

Komentara 5

Avatar nekakav
nekakav
11:38 12.02.2018.

a tko su ti, dodiki i antunovići? ja mislio da miloradu dodiku nešto popravljamo....

NO
nogogaz
17:30 11.02.2018.

Balkanci poznati smo kako volimo ratne zlocince. Još malo pa ćemo pored stjepinca i praljka imat i sv. dodika!

RI
rightside
18:06 11.02.2018.

a sta cemo,, ionako su mu sve kuce i lovu u usa zamrznuli, uskoro ce i u bosni,,jer sad ocito tamo ima jacih od njega,,pa nek ima "svoju kucicu svoju slobodicu,made bay croatia,,)))) i fino ce "miran " spavat u njoj)))))) dok u zatvoru ne zavrsi,,dakle, malo vremena)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije