Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatske županije Dodiku obnavljaju kuću

Nakon Hrvata u Republici Srpskoj, na red su došli i oni u Federaciji BiH, pa su tako ovih dana potpisani ugovori o obnovi kuća višečlanih obitelji Ante Dodika i Saše Antunovića iz Vareša
11. veljače 2018. u 15:09 5 komentara 3828 prikaza
obnova kuća u RS
Foto: Ured dopredsjednika RS

Nova dva ugovora potpisana su u sklopu humanitarnog projekta "Jedna hrvatska županija - jedna obnovljena kuća u BiH", kojeg provode dopredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković i Savez za povratak izbjeglih i raseljenih Bosanske Posavine.

Stara Gradiška: Kolone vozila na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom Inicijativa Kraj dugotrajnog čekanja? Uskoro lakši prelazak granice s BiH

Nakon Hrvata u Republici Srpskoj, na red su došli i oni u Federaciji BiH, pa su tako ovih dana potpisani ugovori o obnovi kuća višečlanih obitelji Ante Dodika i Saše Antunovića iz Vareša, koje sada u veoma lošim uvjetima žive u Kiseljaku. Dosad je u sklopu akcije potpisano trinaest ugovora, a cilj je da svaka hrvatska županija donira novac za obnovu jednog u ratu porušenog stambenog objekta u Bosni i Hercegovini, u koji bi se onda vratili izbjegli i raseljeni Hrvati.

- Zadovoljan sam što se većina hrvatskih županija već odazvala pozivu za sudjelovanje u projektu. Nadam se da će se i uključiti preostale i da ćemo do kraja akcije uspjeti obnoviti dvadesetak kuća onima kojima je to najpotrebnije – istaknuo je Jerković. Prema njegovim riječima, ugovore o financiranju obnove kuća hrvatskih povratnika uskoro bi trebali potpisati i župani Brodsko-posavske, Osječko-baranjske županije te Koprivničko-križevačke županije, a u akciju su se uključile i neke općine te poduzetnici.

Parlament FBiH Napustili parlament Hrvatski zastupnici u BiH ogorčeni zbog plana ukidanja 'hrvatski'' iz naziva javnih poduzeća VIDEO Dodik govorio o neovisnosti Republike Srpske, pogledajte njegovu viziju Balkana! Daytonski sporazum Tajna dokumenta Je li pronađeni Daytonski sporazum srpski ili bosanskohercegovački?
Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  a tko su ti, dodiki i antunovići? ja mislio da miloradu dodiku nešto popravljamo....

 • tiho123:

  Jadnici jedni, jel vam sada lakše? Niste mogli napisati Antunoviću, da debili poput ovog gore nogogaza koji nije procitao ni prve dvije rečenice mogu komentirati. I onda se pitate zašto vas zovu govnima novinarskim. Lešinari

 • rightside:

  a sta cemo,, ionako su mu sve kuce i lovu u usa zamrznuli, uskoro ce i u bosni,,jer sad ocito tamo ima jacih od njega,,pa nek ima "svoju kucicu svoju slobodicu,made bay croatia,,)))) i fino ce "miran " spavat u ... prikaži još! njoj)))))) dok u zatvoru ne zavrsi,,dakle, malo vremena)))