Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Uprava Croatia Airlinesa negira katastrofalno stanje i živi u svom paralelnom svijetu

Sindikat pilota upozorava i na to da su mehaničari još u siječnju naglašavali da će avioni kasniti 45 i više dana.
18. svibnja 2018. u 17:44 3 komentara 356 prikaza
Croatia Airlines
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP) jučer je oštro reagirao na tvrdnje uprave Croatia Airlinesa iznesene na briefingu za medije u srijedu. Piloti u svojem priopćenju među ostalim navode da uprava i dalje negira katastrofalno stanje u kompaniji. Upozoravaju i da su mehaničari još u siječnju naglašavali da će avioni kasniti 45 i više dana i da je uprava, ako je već, kako navode, uprskala s planovima i odlascima osoblja, mogla i trebala na vrijeme izmijeniti red letenja ili unajmiti stranog prijevoznika na dulji najam te tako umanjiti posljedice lošeg planiranja i nedostatka mehaničara. Piloti Croatia Airlinesa navode i da kompanija ima više od 180 otkazanih letova uz svakodnevne kratkoročne i ekstremno skupe angažmane stranih prijevoznika te milijunske gubitke.

Croatia Airlines CROATIA AIRLINES Otkazano već 180 letova

– Uprava je ovo mogla spriječiti, no to i jest razlika između sposobnih i podobnih ljudi koji donose odluke. Naša uprava živi u svom paralelnom svijetu – tvrde u HSPP-u. Naveli su i da se govori o „samo“ 106 letova obavljenih unajmljenim avionima te poručili da bi Vlada morala ozbiljno razmotriti tko vodi nacionalnu kompaniju ako menadžment smatra da je sedam posto otkazanih letova u svibnju „samo“ i da se zbog toga ne treba brinuti.

CA Croatia Airlines 'Jamčimo sigurnost putnicima, nije točno da imamo odljev kadrova' Croatia Airlines sigurno sletjeli Na zrakoplovu Croatia Airlinesa puknulo staklo, morao se vratiti Croatia Airlines Zrakoplovna kompanija Uprava Croatia Airlinesa: 'Nismo pred nikakvim kolapsom'
NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • Direkt:

    Pa šta..kao da ostatak Hr ne živi u paralelnom svijetu.

  • I-To:

    Istjeratu tu Bagri dovest pametnog Manegera i to je to .

  • bili brod:

    Za seljake su njive !!!! Croatia airlayns triba prominit ime u pasnjaci koji lete !