Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat pilota:

Uprava Croatia Airlinesa negira katastrofalno stanje i živi u svom paralelnom svijetu

Croatia Airlines
Marko Prpic/PIXSELL
18.05.2018.
u 17:44

Sindikat pilota upozorava i na to da su mehaničari još u siječnju naglašavali da će avioni kasniti 45 i više dana.

Hrvatski sindikat prometnih pilota (HSPP) jučer je oštro reagirao na tvrdnje uprave Croatia Airlinesa iznesene na briefingu za medije u srijedu. Piloti u svojem priopćenju među ostalim navode da uprava i dalje negira katastrofalno stanje u kompaniji. Upozoravaju i da su mehaničari još u siječnju naglašavali da će avioni kasniti 45 i više dana i da je uprava, ako je već, kako navode, uprskala s planovima i odlascima osoblja, mogla i trebala na vrijeme izmijeniti red letenja ili unajmiti stranog prijevoznika na dulji najam te tako umanjiti posljedice lošeg planiranja i nedostatka mehaničara. Piloti Croatia Airlinesa navode i da kompanija ima više od 180 otkazanih letova uz svakodnevne kratkoročne i ekstremno skupe angažmane stranih prijevoznika te milijunske gubitke.

– Uprava je ovo mogla spriječiti, no to i jest razlika između sposobnih i podobnih ljudi koji donose odluke. Naša uprava živi u svom paralelnom svijetu – tvrde u HSPP-u. Naveli su i da se govori o „samo“ 106 letova obavljenih unajmljenim avionima te poručili da bi Vlada morala ozbiljno razmotriti tko vodi nacionalnu kompaniju ako menadžment smatra da je sedam posto otkazanih letova u svibnju „samo“ i da se zbog toga ne treba brinuti.

Ključne riječi

Komentara 3

DI
Direkt
17:48 18.05.2018.

Pa šta..kao da ostatak Hr ne živi u paralelnom svijetu.

IT
I-To
19:53 18.05.2018.

Istjeratu tu Bagri dovest pametnog Manegera i to je to .

DU
Deleted user
22:35 11.01.2019.

Za seljake su njive !!!! Croatia airlayns triba prominit ime u pasnjaci koji lete !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije