Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikalni rad

Uprava Brodosplita: Sindikati su dobili druge prostorije

Brodosplit
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
16.05.2016.
u 16:11

Rano jutros čelnik splitskoga Sindikata metalaca Joško Franić pozvao je u Brodogradilište policiju kad je vidio da je brava na ulaznim vratima tog sindikata promijenjena te da nema sindikalne dokumentacije. Tom je prilikom rekao da su o stanju u splitskome škveru izvijestili saborskog zastupnika Stipu Petrinu.

Uprava Brodosplita, koju je Sindikat metalaca Hrvatske prozvao zato što je tijekom vikenda iseljen iz sindikalnih prostorija, tvrdi da je iseljen jer to nije učinio sam ni nakon višekratnih zamolbi, da su im osigurane druge prostorije te da im ni na koji način nije onemogućila sindikalni rad.

Prema poslovnim planovima društva 'Brodosplit', pokazala se potreba za prenamjenu i korištenje poslovnih prostorija, što uključuje i prostorije u poslovnoj 'B' zgradi u kojima su dosad neometano djelovali Radnički sindikat i Sindikat metalaca Hrvatske - Podružnica 'Brodosplit', navodi Uprava u odgovoru na pitanje novinara.

Sindikatima je upućena pisana zamolba da prostorije koje su im do sada bile ustupljene na korištenje prepuste poslodavcu te da zajedno nastave rad u poslovnim prostorijama površine 140 metara četvornih kojima se koristi Nezavisni sindikat Brodosplita, što je više nego dovoljno za njihov neometani rad, navodi Uprava.

Pisana zamolba sindikatima je poslana nekoliko puta i dan im je realni rok u kojem se mogu iseliti, no oni su se oglušili na zamolbu poslodavca te su iseljeni kako bi se prostorije mogle prenamijeniti i njima se koristiti prema planu, a sve stvari i kompletna dokumentacija uredno su pohranjene i zaštićene od neovlaštenog korištenja, stoji u odgovoru Brodosplita.

Rano jutros čelnik splitskoga Sindikata metalaca Joško Franić pozvao je u Brodogradilište policiju kad je vidio da je brava na ulaznim vratima tog sindikata promijenjena te da nema sindikalne dokumentacije. Tom je prilikom rekao da su o stanju u splitskome škveru izvijestili saborskog zastupnika Stipu Petrinu.

>> 'Brodosplit bi mogao graditi brodove za rusku komercijalnu flotu'

Komentara 1

D1
d12345
18:44 16.05.2016.

Teško je doterati u red ljenčine i alkoholičare koji su krali i zapostavljali Brodosplit tolike godine..........kada im je došao Debeljak provjerili su im kasete i pronašli nekoliko hektolitara alkohola u njima.....bagra neradnička lopovska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije