Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruski veleposlanik

'Brodosplit bi mogao graditi brodove za rusku komercijalnu flotu'

Brodosplit
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
30.03.2016.
u 23:41

Debeljak se osvrnuo na tradcionalno dobre odnose splitskog brodogradilišta s kompanijama iz Ruske Federacije poput nedavnog posjeta, kako stoji u priopćenju, najveće ruske državne tvrtke za vanjsku trgovinu brodovima i brodskom opremom "Sudoexport".

Veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Anvar Azimov u srijedu je za posjeta Brodosplitu najavio nove mogućnosti suradnje  tako da se splitsko brodogradilište angažira na izgradnji brodova za obnovu ruske komercijalne, odnosno civilne flote, priopćeno je u srijedu navečer iz Brodosplita.

"Jedna od takvih mogućnosti je program obnove ruske komercijalne, odnosno civilne flote, a Brodosplit je spreman sudjelovati u tom velikom projektu", rekao je veleposlanik Azimov.

Kako se također navodi u priopćenju, ruski je veleposlanik istaknuo kako njegova zemlja vidi Brodosplit kao partnera, to jest kao jedno od brodogradilišta koje sigurno zadovoljava sve potrebne kriterije.

Veleposlanik Azimov, u čijoj je pratnji bio počasni konzul Ruske Federacije u Hrvatskoj Josip Eterović, posjetio je u srijedu Brodosplit i razgovarao s predsjednikom Uprave splitskog brodogradilišta Tomislavom Debeljakom i direktoricim prodaje u toj tvrtki Teutom Duletić.

"Oni su upoznali veleposlanika Azimova s proizvodnim mogućnostima Brodosplita, predstavili neke od novijih projekata te su iznijeli planove razvoja, i kroz obilazak škvera pokazali trenutne aktivnosti", navodi se u priopćenju Brodosplita.

Debeljak se osvrnuo na tradcionalno dobre odnose splitskog brodogradilišta s kompanijama iz Ruske Federacije poput nedavnog posjeta, kako stoji u priopćenju, najveće ruske državne tvrtke za vanjsku trgovinu brodovima i brodskom opremom  "Sudoexport".

"U  ruskim brodograđevnim krugovima poznato je ime Brodosplita, jer je  u razdoblju od 1965. do danas splitsko brodogradilište za ruske naručitelje isporučilo 56 brodova pa se može reći da se kroz uspjeh naših brodova ogleda i kvaliteta ruskih tvrtki", istaknuo je Debeljak.

Ruski veleposlanik Azimov je za nastupnog posjeta Splitu razgovarao i s gradonačelnikom Ivom Baldasarom. 

>> Umjesto da ih se riješi , država u škverove ulupala 30 milijardi kuna 

>> Brodosplit gradi dodatne brane za Veneciju

Komentara 14

MO
mojski2
00:56 31.03.2016.

pa zasto bi mi njima pravili brodove, a nasi decki da budu u Ukrajini time jos vise u riziku, neka rusi prave brodove u Iranu ili u Kini, sto slabije naoruzani srbi i rusi, to vise sigurnosti i kod nas

MO
mojski2
00:51 31.03.2016.

Nece Francuska, nece Njemacka, ne smeju od Nato....a hrvatska toBoze "hoce" e kako su providni ovi iz "hrvatskog" vecernjaka, mne znam koliko pupovaca tu radi i pise

Avatar pendreck
pendreck
00:11 31.03.2016.

Cijena nafte je nesto se digla zadnjih mjesec dana, pa moza bude love...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije