Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Umjesto da je snižena, cijena spomen-doma je povećana

Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar rekla nam je da su i oni iznenađeni povećanjem cijene, no na natječaj će se i ovaj put sigurno javiti
08. studenoga 2010. u 18:40 2 komentara 127 prikaza
'                '
Foto: ''
Pogledajte galeriju 1/3

Središnji državni ured za upravljanje državnom imovinom treći je put raspisao natječaj za prodaju zgrada nekadašnjeg Spomen-doma boraca i omladine te Partijske škole. Budući da ni za jednu zgradu i pripadajuće zemljište u prva dva kruga natječaja nije bilo pravovaljane ponude, moglo se očekivati da će cijena u trećem krugu još pasti.

Sada viša od početne

No, cijena za Spomen-dom, čije je početna cijena u prvom krugu bila 19,8 milijuna, pa je u drugom pala za 20 posto, na 15,8 milijuna kuna, u ovom trećem krugu narasla je na vrtoglava gotovo 24 milijuna kuna, točnije 23,982.105 kuna. Početna cijena za zgradu Partijske škole je sa 21,3 milijuna kuna u prvom krugu u drugom krugu pala na 17 milijuna kuna, a sada je pala za još tri milijuna, na 13,916.204 kune. Načelnik općine Kumrovec Dragutin Ulama kaže da jednostavno ne može razumjeti stav države te što se ovakvom odlukom htjelo postići.

– Ako u prva dva kruga nije bilo nijedne pravovaljane ponude, logično je bilo očekivati da će se cijena spustiti, što se za zgradu bivše Partijske škole i učinilo. U prva dva kruga početna cijena za zgradu Partijske škole bila je za milijun do milijun i pol kuna veća od zgrade Spomen-doma, a sada je za više od deset milijuna kuna manja. Nešto u tim procjenama očiti ne štima – rekao je načelnik Kumrovca Ulama i dodao da sve to ide u prilog špekuliranju da država namjerno koči razvoj Kumrovca. Ivana Kolar, direktorica Termi Tuhelj, koje su u dva navrata za Spomen-dom u pismu namjere ponudile milijun eura, rekla nam je da su i u Termama Tuhelj iznenađeni povećanjem cijene.

Terme će se javiti

– Već smo se ukupno četiri puta javljali na različite natječaje za prodaju nekretnina u Kumrovcu i sigurno ćemo se i ovaj put javiti. Kumrovec je na pola puta između Termi Tuhelj i Termi Olimia i mislimo da ga svojim investicijama sigurno možemo pokrenuti. No cijena je previsoka. Mislim da bi bilo bolje da je cijena što manja kako bi svakom potencijalnom investitoru ostalo više novca za ulaganja. Mislim da je za Kumrovec najbolje rješenje da se u njegov razvoj uključi što više firmi jer bi od zdrave konkurencije na tržištu Kumrovec mogao samo dobiti – rekla je direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar.

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
 • Spectator:

  Pa da, bolje je da propada ! Naša posla - ak nemrem ja, nebu ni nitko drugi ! Već davno je trebao biti prodan ! I pokloniti ga, a sačuvati, bolje je, nego zapuštanjem dovesti u stanje u kakvom je sada.

 • -obrisani-:

  Pa zato su i raspalili visoku cjenu, da nitko ne kupi.