Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIČE IH DA SU RAZNIJELI BANKOMAT U TRNSKOM

Uhićen i drugi počinitelj, šteta 600.000 kuna

Zagreb: U naselju Trnsko eksplozijom raznesen bankomat
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
20.01.2022.
u 15:43

U međuvremenu su našli i uhitili njegovog 29-godišnjeg supočinitelja koji je kazneno prijavljen te mu vjerojatno isto slijedi dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici

Ognjen G. (35) već je neko vrijeme u istražnom zatvoru zbog sumnje da je raznio bankomat u Trnskom 11. siječnja, a zagrebačka policija koja ga sumnjiči za tešku krađu koja je počinjena provalom te u kojoj je pričinjena šteta od 600.000 kuna, priopćila je što su utvrdili tijekom kriminalističkog istraživanja.

Za početak, u međuvremenu su našli i uhitili njegovog 29-godišnjeg supočinitelja koji je kazneno prijavljen te mu vjerojatno isto slijedi dovođenje pred suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici.  

Dvojac se sumnjiči da se 11. siječnja u 1.50 Škodom zagrebačkih oznaka dovezao do Hermanove ulice. Parkirali su vozilo i iz njega su izvadili prethodno pripremljene metalne spremnike-boce s plinom i montiranim gumenim crijevima te električni kabel. Potom su u 3.20 sati pješice isto odnijeli do Trga Ane Rukavine u Zagrebu, do samostojećeg bankomata postavljenog unutar ulaza u trgovinu. Na za sad neutvrđeni način su  bankomata ispunili smjesom plina iz metalnih spremnika.

Nakon toga, kako se sumnja,  plin su električnim impulsom preko električnog kabla aktivirali te izazvali eksploziju bankomata. U eksploziji su izbijena vrata sefa  te su otuđili kazetu s novcem. Kao posljedica eksplozije oštećen je i izlog trgovine, a pukao je i propao dio stopa u prostoru u kojem je postavljen bankomat.

Osim toga oštećen je drugi bankomat u blizini te samostojeći aparat za kavu. Nakon toga počinitelji su pobjegli, no Ognjen G. je nakon svega 15-ak minuta uhićen u blizini mjesta događaja. 

>> VIDEO Novo istraživanje: Preboljeli više zaštićeni od delta varijante od cijepljenih.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije