Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapošljavanje

Učenike školovati za tržište rada, a ne za Zavod za zapošljavanje

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 01.10.09., Cakovec, Hrvatska- Ivan Perhoc, zupan Medjimurske zupanije. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
15.12.2010.
u 12:13

Župan Perhoč istaknuo je važnost promjene gospodarske strukture u županiji, ali i suradnje koja mora rezultirati logičnijim obrazovnim sustavom

ČAKOVEC - Međimurska županija s partnerima je potpisala sporazum o lokalnom partnerstvu za zapošljavanje. Uza župana Ivana Perhoča potpisala su ga i trojica međimurskih gradonačelnika, ravnatelji srednjih škola, dekanica Međimurskog veleučilišta, direktori razvojnih agencija, Gospodarska i Obrtnička komora te predstavnici nekoliko tvrtki. Cilj je praćenje potrebe tržišta rada, poticanje mjera za povećanje zapošljavanja, prekvalifikacije i slično.

Uočeno je, naime, da ne tržištu rada nedostaje određenih kadrova, a s druge strane na Zavodu za zapošljavanje na posao čeka vojska od 7000 nezaposlenih. Program su predstavili tajnica projekta Sonja Tošić-Grlač, konzultantica Heidelore Rathgen i predsjednik upravnog odbora projekta Vladimir Zebec. Župan Perhoč istaknuo je važnost promjene gospodarske strukture u županiji, ali i suradnje koja mora rezultirati logičnijim obrazovnim sustavom, koji će obrazovati mlade za zanimanja za koje postoji potreba na tržištu rada, a ne da ih školuje za Zavod za zapošljavanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije