Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUKOB U ZAGREBAČKOJ ŠKOLI

Učenici stali u obranu profesora: 'Taj ga je učenik vrijeđao i spominjao njegovu ženu'

Prazna učionica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija
20.12.2023.
u 22:31

Učenici ističu kako je profesor dobra osoba te kako, koliko oni znaju, s njim nitko nije imao problema

U zagrebačkoj školi došlo je do fizičkog sukoba profesora i učenika. Incident je snimljen, a na snimci se može vidjeti kako su se profesor i učenik hrvali pred pločom te kako profesor nečim udara učenika po glavi.

Policija se ranije danas oglasila o slučaju te istaknula kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vrijeme održavanja nastave u školi nanio ozljede. 

"Ozlijeđenim učenicima odmah je po događaju pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su obojica u događaju lakše ozlijeđena, no nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom", dodala je policija. Istog dana 61-godišnji profesor je uhićen.

VEZANI ČLANCI:

Skupina učenika, od kojih su neki svjedočili incidentu, za Dnevnik Nove TV ispričala je kako je učenik provokator koji voli zezati profesora. 

"Taj učenik sam po sebi je provokator, voli zezati profesora i profesoru je prekipjelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor zato što on nema što provocirati i govoriti mu nešto", kazao je jedan učenik. 

"Taj je učenik vrijeđao njega i spominjao njegovu ženu, da je četnik, a žena i troje braće umrli su mu prije nekoliko mjeseci... I to je radio učestalo, nije samo na tom satu nego unazad par sati", naveo je drugi učenik.

Također, učenici ističu kako je profesor dobra osoba te kako, koliko oni znaju, s njim nitko nije imao problema. 

VIDEO Fuchs o incidentu u školi: 'Alkoholiziranom nastavniku nije mjesto u školi, to je za svaku osudu'

Ključne riječi

Komentara 43

GA
Gajger
00:16 21.12.2023.

Profesor je trebao odšutiti vrijeđanje pokojne žene i članova famiilje te naposljetku i dopustiti da ga učenik prebije i iscipelari na podu učionice. Onda bi se vjerojatno izvukao samo s opomenom pred otkaz jer je krivo pogledao "dijete".

JA
jamesd
00:33 21.12.2023.

Učenik je isprovocirao osobnim uvredama nastavnika. Da li je taj učenik izbačen iz škole ?

22
224
23:06 20.12.2023.

Ma treba dati kolektivnu podršku profesoru, ne samo ovdje nego na svim forumima....a to derište je dovoljno odraslo da može i u zatvor.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije