Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROFESOR TUKAO UČENIKE

Fuchs o incidentu u školi: Nedopustivo je što je profesor došao na nastavu u alkoholiziranom stanju

Foto: Dario Topić
1/3
20.12.2023.
u 14:18

Ponovio je kako je dolazak profesora u školu u alkoholiziranom stanju nedopustiv, dodajući kako će nadležna tijela doznati što se točno dogodilo

To je teška povreda radne discipline, a s obzirom na alkoholiziranost profesora, definitivno se pretpostavlja mogućnost davanja otkaza, komentirao je ove srijede ministar obrazovanja Radovan Fuchs situaciju koja se prije nekoliko dana dogodila u jednoj zagrebačkoj srednjoj školi. Naime, ranije je policija potvrdila kako je uhitila profesora kojeg su učenici snimali dok je mlatio druge učenike, a cijelo to vrijeme bio je pod utjecajem alkohola. 

Situaciju je osudio sam ministar pred novinarima nakon otvorene obnovljene gimnazije Tituša Brezovačkog, no objasnio je kako situaciju treba sagledati u širem kontekstu. Inače, policija je danas potvrdila kako se radi o 61-godišnjaku, dok je učenicima koje je ozlijedio pružena liječnička pomoć.

– To je nemili događaj koji je za svaku osudu generalno, gdje god se zbivao. Naravno da je dolazak u alkoholiziranom stanju u školski objekt nedopustiv. Stvar treba gledati u širem kontekstu - treba raditi na klimi u školi koji će dati jasno do znanja svima i odgajati sve sudionike da se ponašaju sukladno normalnom načinu ophođenja i ponašanja – kazao je. 

Ponovio je kako je dolazak profesora u školu u alkoholiziranom stanju nedopustiv, dodajući kako će nadležna tijela doznati što se točno dogodilo. Odgovorio je i na pitanje slijedi li profesoru otkaz.

POVEZANI ČLANCI:

– To je teška povreda radne discipline, a s obzirom na alkoholiziranost profesora, definitivno se pretpostavlja mogućnost davanja otkaza. Općenito apeliram da se takve stvari ne događaju, jer se ne smiju događati. Meni ne bi palo na pamet dolaziti na posao u alkoholiziranom stanju, ali kad je još obrazovna institucija u pitanju, tim je gore – poručio je Fuchs. 

>> VIDEO Strava u Osijeku: Dizalo usmrtilo staricu u staračkom domu

Komentara 10

22
224
15:48 20.12.2023.

Umjesto da kaže ; ispitat će se što je bilo ili policija radi na slučaju ili svi su se uključili u rasvjetljavanje ovog slučaja ministar unaprijed osuđuje čovjeka. Na snimci se vidi da je profesor napadnut, čak je u jednom momentu i pao....Pa što je trebao pustiti da ga primitivni banditi izcipelare?

DU
Deleted user
14:47 20.12.2023.

Budući hrvatski huligani vježbaju od malih nogu 😂😂😂😂

GO
gordan0810
16:04 20.12.2023.

Zašto nije reagirala ravnateljica ako je nastavnik bio pijan? Takva osoba ne može voditi nastavu i uvijek se može napraviti alkotest te udaljiti nastavnika iz škole. MOže se pozvati i policija ako je to potrebno i nastavnik je agresivan. Ono što meni nije jasno je zašto učenik za vrijeme nastave dolazi do nastavnika bez pitanja i približava mu se toliko da nastavnik mora reagirati i odgurnuti ga. A zatim ga napadaju, i to ne jedan učenik, a on traži iza sebe nešto čime bi se mogao obraniti. U svakom slučaju nastavnik je pretjerano reagirao, ali trebalo bi ispitati i učenike jer snimanje počinje prije incidenta i sigurno je bilo namjere od strane učenika i prije incidenta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije